Сливен

Залятата с бензин жена от Сливен в шок, бащата на детето й имал психични отклонения

IMAGE_11573453_4000_0.jpg

Шокът, който преживях онзи ден, когато бащата на детето ми ни заля с бензин и се опита да ни запали, не е толкова голям, колкото е днес, мислейки какво ще се случи и от това дали той ще е на свобода, дали трябва да се оглеждам постоянно, да живея в страх за живота на детето си. Това каза пред бТВ 33-годишната И.К. от Сливен, която  разказа как Николай Иванов се е опитал да запали нея и невръстния им син.

Нападението е извършено на 9 февруари сутринта около 7:30 ч., когато тя отива да остави сина си, който е на 2 години и 8 месеца, в детска ясла.

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни“, споделя младата жена.

Майката и детето са били в друг автомобил, момченцето е било отзад на детско столче.

„Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, спомня си още пострадалата.

Тя слязла от колата и опитала да извади и детето. Бившият ѝ приятел я блъскал и опитвал да свали детето заедно със столчето. През цялото време е държал запалката в ръка.

Колата на жената е била в средата на платното, минавали са доста коли, но само един човек – млад мъж, е спрял. Отворил е прозорецът и попитал има ли нужда от помощ. Повикал е помощ на тел. 112 и е останал, докато дойде полицията.

Агресивният мъж има ограничителна заповед да се вижда с майката и детето. Многократно е упражнявал физическо и психическо насилие над жената.

Нападателят е задържан още в петък за 72 часа за подготовка на убийство на двама души. Има и обвинение за нарушаване на ограничителна заповед. Предстои прокуратурата да внесе искане за задържането му под стража.

„Николай не е добре с психиката. Има отклонения, които не знам дали са заради наркотиците или на база на нещо друго“, каза още изплашената жена.