Сливен

Задържаха под стража мъж, изнасилил 14-годишно момиче

IMG_2134.JPG

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, на 20.06.2022 г. Окръжен съд – Сливен взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия К. М. И. Същият е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 16.06.2022 г. в гр. С., чрез използване на сила и заплашване принудил ненавършилата 14-години Д. Д. И. към съвъкупление, без нейно желание - престъпление по чл.152, ал.4, т.1, вр.чл.152, ал.1, т.2 от НК.

Престъплението, за което К. М. И. е привлечен като обвиняем представлява тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93 т.7 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение, като прецени, че обвиняемият е съпричастен към деянието, за което му е повдигнато обвинение, както и за съществуването на реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на съда може да бъде обжалвано и протестирано с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок, считано от датата на постановяване на определението пред Апелативен съд гр. Бургас на 27.06.2022 г.