Сливен

Тъжна вест: Сливен и БЛС загубиха още една сърцата лекарка и общественичка

DEFB62DFEE538BF70E33CE3D38650CC8.jpg

На 14 април 2024 г. в 18.00 часа в болнично заведение в столицата, след продължително тежко боледуване, на 69 години почина д-р Наташа Петкова.

Тя беше лекар с повече от 40 години стаж, натрупан в Сливен в различни сфери на професията – в поликлиниката, в общинската администрация. Магистър по медицина, специалист по вътрешни болести и здравен мениджмънт. Член на „Съюз на учените“-клон Медицина Сливен, на УС на „Демократичен съюз на жените“- Сливен, на УС на „Сдружение на общопрактикуващите лекари“ - Сливен.

Енергична и позитивна д-р Петкова беше жена с идеи и професионалист, работещ повече от 22 години в здравеопазването като общопрактикуващ лекар. Уважавана личност, която се ползваше с доверие от пациенти, колеги и общественици. Дълги години беше член на Общинския съвет на БСП-Сливен. Три пъти номинирана за кандидат за общински съветник и два пъти за кандидат за народен представител от местната централа на социалистите. На тържествено заседание на ОбС по повод празника на Сливен-Димитровден през 2022 г. д-р Наташа Петкова положи клетва като общински съветник. За съжаление, имаше възможност само за няколко месеца да бъде част от местния парламент, защото се разболя тежко. Никога не е сменяла партийната си принадлежност. Тя беше неспокойна натура, която винаги се е интересувала от обществения живот в Сливен. Беше щастливо омъжена, с двама сина.

Това, което я отблъскваше, бяха интригите, лъжата, лицемерието и празнословието. Природата, семейният уют и приятелите и я зареждаха с положителна енергия, за да продължава да практикува хуманната професия, която се явяваше нейна сбъдната детска мечта.

Д-р Наташа Петкова ще остане завинаги в сърцата ни!

Поклонението ще се състои на 17 април 2024 г. (сряда) от 12.00 часа в църквата "Свети Никола" (храм "Свети Николай Чудотворец") зад ДКЦ - 2 в кв. "Клуцохор" в гр. Сливен.

Съболезнования на семейството!

Светла и памет!