Сливен

Сливен - СПА дестинация, а защо не!

Римска баня.jpg

21 години Радостин Бозуков развива Хотелски комплекс НАЦИОНАЛ ПАЛАС, разположен в архитектурно-възрожденския резерват „Добри Желязков“ – Фабрикаджията в центъра на Сливен върху 7000 квадрата площ и 14000 квадрата РЗП. Запазва възрожденската архитектура, съчетана с модерни екстериорни детайли, класическо портфолио от бизнес услуги и усещане за домашен уют. Най- новото с изискан дизайн, който може да предложи хотелският комплекс е Royal Gardenia Spa & Wellness. Идеята за СПА центъра се е родила преди седем години, разказа пред репортер на Nabludatel.bg собственикът на комплекса г-н Бозуков.

„Решихме чрез изграждането на СПА центъра от бизнес хотел да влезем в една друга категория, а именно Spa & Wellness като идеята ни беше да поставим началото на развитие на СПА дестинацията в града. И защо не?! В Сливен на 2 500 метра имаме Късноантична и Средновековна крепост „Туида“, прекрасния природен парк „Сините камъни“ и невероятното усещане, когато се качиш на Лифта. Сливен е известен с богатата си културно-историческа история. Колко къщи имаме на хаджии! Самият комплекс НАЦИОНАЛ ПАЛАС е разположен на място, което е 50 % от историята на града ни. Кои СПА дестинации могат да се похвалят с подобна история? Надявам се моите колеги от големите хотели в града да ме последват и да допринесем за развитието на Сливен чрез изграждането на СПА дестинация. Нека уточним, че ние също имаме минерални бани и ако решим можем да донесем вода от там при необходимост.“, каза собственикът на комплекса Радостин Бозуков.

Припомняме, че НАЦИОНАЛ ПАЛАС през 2016 година взе специалната награда за сграда на годината. Предпоследното крило на комплекса е втората сграда в България, изградена по технология Бетон Керн ( темпериран бетон). Новото крило, в което се намира Royal Gardenia Spa & Wellness, е по същата технология.

„Навихме 23000 метра тръба на фирма REHAU. Осветихме изцяло с новата технология DMX , създадохме 100% екологична и 100% пасивна сграда. Над СПА центъра е новото петзвездно, изградено по същата технология. Това означава, че температурата в сградата не се влияе от външната. Изолирани сме с 20 сантиметра каменна вата отвън. Отвътре хотелските стаи са също изолирани с каменна вата, но с по-малка плътност Всички отвори са изпълнени с трислойни стъкло пакети . НАЦИОНАЛ ПАЛАС е не само красиво, елегантно и комфортно, но и много модерно място.“, коментира още Бозуков.

Слоганът на Royal Gardenia Spa & Wellness е „КОМФОРТЕН, ЕЛЕГАНТЕН, РАЗЛИЧЕН“. Трите определения са събирателни за цялото усещането, което предлага „НАЦИОНАЛ ПАЛАС:

Уелнес зона

Разположената на първо ниво уелнес зона с масажни кабинети и турска баня хамам предлага ексклузивно преживяване и спа ритуали за двама. Предвидено е студио за филипински масаж, кабинет за лазерни епилации и студио с вана за професионални хидротерапии с тангентор.

Аква зона с два басейна и джакузи

 Отоплителната система на принципа "темпериран бетон" - вграждане на тръби в пода, стените и тавана, осигурява максимален комфорт и баланс сухота-влажност въздуха и общото усещане, липса на контрастни повърхности и термален комфорт. Специална пречиствателна станция осигурява пречистване на водата със сребърни йони.

Детският басейн в съседство с размери 3/4 е комбиниран със зона с топли легла за релакс на родителите.

Джакузито с елементи от италиански черен мрамор е изпълнено по най-високите професионални изисквания, с 10 джета и три bubble зони под седалките.

На полунивото между аква и термалните зони е разположена зоната за релакс с топли легла и бар.

Термална зона с четири сауни, две парни бани и контрастен басейн.

Четирите вида сауни са с различни температури: солна сауна - 45 градуса, билкова - 55, финландска - 70, руска - 95. Всички те са специална ръчна изработка по заявка с различни луксозни облицовки от специални дървесни видове - африкански аспен, финландска ела, 1/2 кедър и абачи (бананово дърво), с елементи от хималайска сол. Печките са на лидера в сектора HARVIA.

Парните бани са две - с аромат на мента и евкалипт.

По-специално внимание трябва да се отдели на Римската баня в Royal Gardenia Spa & Wellness. .Изграждана е в продължение на девет месеца. Температурата на водата в нея, която е богата на минерали и соли, е 40 градуса. Целият СПА център е изграден от 100 % естествени камъни.

Никъде не направихме компромис да заменим, подменим нещо или да допуснем да бъде временно. Римската баня е изградена от четири вида камък-италиански гранит, турски мрамор, различни травертини. Цялото това удобство и красота е на площ 1400 кв. метра изградено на две нива, над които е луксозният атриум. Създава усещане за простор, свобода, допир до водата- това е СПА. Желанието ми беше да предложа на хората един луксозен продукт, в който всеки да може да открие своето място. Още повече, че тази инвестиция ми се наложи да я реализирам в условията на ковидпандемия.“, обясни г-н Бозуков.

По стените на Центъра клиентът може да се наслади на приказно елегантна гледка от корди от 15 метра, по които текат водни струи. Създаден е кът за цветна терапия за очите, а типидариумът за релаксация е разположен между двете нива на СПА центъра и под звуците на ненатрапваща се нежна музика всеки може да почива.

На въпроса мислите ли се за успял човек и един от големите инвеститори в Сливен, Радостин Бозуков отговори, че успехът се измерва с амбициите. Той заяви, че Royal Gardenia Spa & Wellness е петата инвестиция, която прави.

„Това нямаше да се случи без любезното партньорство на Райфайзен Банк, която вече 20 години застава зад моите инициативи. Започнахме от 8 стаи, а сега са 100 в категория 4 звезди, а новото ни крило ще бъде петзвездно. Нескромно мога да кажа, че сме създали за хората комплекс, който предлага най- големия лукс и комфорт в града и не случайно се радваме на висока посещаемост. Ние сме БРАНД за Сливен. Затова създадохме и СПА центъра, който очаквам да повиши още повече имиджа на НАЦИОНАЛ ПАЛАС. От нашата нова инвестиция могат да се възползват и съгражданите ни, не само гостите на хотела.“, каза собственикът.

 В НАЦИОНАЛ ПАЛАС за грижата и удобствата на посетителите отговарят 42-ма души персонал, с идеята да се осигури постоянна заетост на още 12 като не се наблюдава текучество на работната ръка, защото Радостин Бозуков се е постарал да са добре мотивирани. Той посочи още, че трудно се намират квалифицирани кадри.

За празника на Сливен – Димитровден, г-н Бозуков е предвидил официално откриване на новото крило на комплекса, съобразно противоепидемичните мерки в страната и областта, който ще продължи да бъде и бизнес и спа хотел, т.е. цената за услугите на бизнес крилото остава непроменена.

Всичко, което постигаш и ако си успешен, означава че си създал блага на хората. Ако не си, те няма да я купят и си вън от бизнеса. Това, което виждате тук, е сътворено с много любов към детайла. Можеш да предложиш една услуга по много начини. Първият е тя да бъде достъпна. Вторият е да предложиш приемлива цена и средно качество, третият-лукс. Моето желание е луксът, който се усеща и вижда навсякъде в НАЦИОНАЛ ПАЛАС, да накара посетителите да се почувстват специални, затова и откриването на 26 октомври ще бъде под мотото „ВДЪХНОВЕНИЕТО ОСТАВА ТУК!,“ Комплексът е useful, т.е. полезен и използваем. Ще си позволя да дам един съвет на младите и амбициозни колеги от моя бранш, които имат желание да развият нещо успешно. Тайната за успеваемостта на един бизнес е в предлагането на луксозна услуга. Тя не трябва да бъде задължително скъпа. Скъпото не означава лукс. Този, който се стреми неговата услуга да бъде не само луксозна, но и достъпна, има шансове да продължи напред, защото пазарът изхвърля неориентираните. Един бизнес трябва да го развиваш последователно и постоянно така, както капката дълбае камъка ………. с  постоянство.“, допълни още г-н Бозуков.

 

По публикацията работи Александра Иванова

Снимки: на Радостин Бозуков:

1 снимка - Римска баня

2 снимка - Royal Gardenia Spa & Wellness

3 снимка - Аква зона

4 снимка - Детски басейн с топли легла за родителите

5 снимка - Релаксинг кът

6 снимка - Руска сауна

7 снимка - Сауна с евкалипт

8 снимка - Хербал сауна

9 снимка - Награждаване "Сграда на годината",вдясно е Радостин Бозуков

Бележка на автора: Тази публикация е създадена с цел търсене на идеи за развитието на град Сливен и осигуряване на работна заетост. Благодарим на Радостин Бозуков, че ни се довери и сподели богатия си натрупан опит с времето като един от най-успешните бизнесмени в областта.