Сливен

Празничен концерт в зала „Сливен“ по случай юбилейния празник на ОУ „Димитър Петров“ с участието на неповторимата Тони Димитрова

317579389_1369994853540590_5233495669737067682_n.jpg

На 30 ноември 2022 г. се проведе празничен концерт в зала „Сливен“ по случай юбилейния празник на ОУ „Димитър Петров“.

Получихме уважението наши специални гости да бъдат представители на Община Сливен, РУО - Сливен, директори на училища в областта, бивши директори, учители и възпитаници, родители и колеги. В празничната програма се включиха балет „Пети Па“, спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ , балет „Барби“, ДЮФА „Тракийче“, хор „Славейче“, хор „Звездички“, които главозамайваха с изпълненията си. Изявиха се и  наши възпитаници, които притежават редица таланти. Всичко това бе представено на фона на  вълнуващ предварително заснет документален филм, посветен на училището. Кулминацията настъпи със специалното присъствие и  участие на неповторимата Тони Димитрова, която също е част от семейството на ОУ „Димитър Петров“ град Сливен.

"Има нещо велико, възвишено и благородно в това да създадеш училище, да вложиш в него мечтите си и да му вдъхнеш неповторим дух. А най-трудното - с любов да го предадеш на поколенията, за да го развиват, пазят и продължат делото.

Всичко това се случва благодарение на един достоен българин, чието име носи ОУ „Димитър Петров“ - дарителят, който завещава милион и половина лева за построяването му. И единственото, което иска в замяна, е то да носи неговото име.

И ето ни и днес – празнувайки 80-годишнината на една сбъдната нечия мечта. Обединени в едно хиляди хора – директори, учители, служители, възпитаници, родители, общественици, които неспирно, неуморно и сърцато се грижим всичко това да продължи.", заявиха от ръководството на сливенското училище.

Юбилейният концерт завърши с поздрав от директора г-жа Маргарита Иванова, която най-сърдечно благодари и изказа признателност към всички, които ни уважиха с присъствието и подкрепата си.

По случай 80-годишнината пожелаваме на целия колектив на ОУ „Димитър Петров“ крепко здраве, удовлетвореност, вдъхновение и творчески успехи, за да продължим великото дело!