Сливен

По общия ред ще бъде гледано дело за убийство на тридесетгодишен мъж от Сливен

11645045867152138947.jpg

По общия ред ще бъде гледано дело за убийство на тридесетгодишен мъж от Сливен, съобщи за БТА председателят на Окръжния съд в Сливен Мартин Данчев. Това е било решено на първото разпоредително заседание, което се състоя на 20 юни. Дело за такова тежко престъпление не може да се гледа по съкратено съдебно производство, поясни съдия Данчев. От страна на обвиняемия не са постъпили никакви искания.

Мъжът с инициали О.П. е обвинен за това, че умишлено умъртвил новия интимен приятел на бившата си приятелка на 29 октомври 2021 г. в Сливен, съобщиха от Окръжната прокуратура. На горепосочената дата обвиняемият издебнал пострадалия и изневиделица се качил в автомобила му. Нанесъл над 10 удара с нож в лицето, шията, ръката и гръдния кош на пострадалия, който починал на място. О.П. избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан от органите на реда.

Както БТА съобщи, на 29 октомври миналата година в лек автомобил, паркиран до Текстилната гимназия в Сливен, бе открит мъж в безжизнено състояние с прободни рани. 30-годишният Божидар е бил убит с множество прободни рани по тялото и врата. Младият мъж няма криминални регистрации, бил е спортист. Извършителят - мъж на 30 години от Сливен, е задържан на 30 октомври в дома си, не е оказал съпротива и не е бил криминално проявен.

На 7 ноември, м.г. десетки хора се събраха на протест пред съдебната палата в града и настояха за доживотна присъда без право на замяна за убиеца.

Делото е насрочено за 13 юли от 9:30 часа, каза още съдия Мартин Данчев./БТА