Сливен

Панорама на образованието в Сливен ще се състои на 23 юни

492320.jpg
Панорамата на образованието ще се състои на 23 юни (четвъртък) 2022 г. от 10,00 до 17,00 ч. в двора на Професионална гимназия по механотехника - Сливен, съобщиха от РУО – Сливен.
Панорамата представя сливенските профилирани и професионални гимназии, както и средните и обединените училища, които ще извършват прием след основно образование за учебната 2022/2023 година. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите основно образование в област Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии. Във форума са поканени да участват Инженерно - педагогическият факултет и Колеж – Сливен към Технически университет – София и Филиалът на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна в Сливен.
В електронна среда Панорамата може да бъде посетена на електронната страница на РУО - Сливен. В нея участват не само училищата от община Сливен, а от цялата област. Чрез нея всички желаещи родители, граждани, седмокласници имат лесен достъп до предоставените по избран от училищните екипи начин материали, които отразяват облика и постиженията на училищата, спецификата на профилите и на специалностите от професии, възможностите за реализация и др. Презентациите се публикуват в сайта на РУО – Сливен в раздел „Панорама на образованието – 2022“. Отделяйки няколко минути, всеки, който се интересува от определено училище, може да го посети, да се разходи из класните стаи, да се потопи в специфичната атмосфера и да почувства духа на училищните традиции. Предложенията са разнообразни и всеки седмокласник би могъл да намери сред тях най-подходящите за него, съобразно желанията и интересите му. Още по-подробна информация може да бъде получена чрез сайтовете на училищата, извършващи държавен план-прием.
За да е полезна информацията на седмокласниците и на родителите им, в раздел „Прием“ на електронната страница на РУО – Сливен своевременно ще бъдат публикувани документи и материали, отнасящи се до държавния план-прием и реализацията му. „Очакваме при възникнали въпроси учениците да бъдат консултирани точно и компетентно в училищата, в които се обучават, но могат да се обръщат за съдействие и към училищата с държавен план-прием, както и към РУО – Сливен“.
През последните две години Панорамата беше организирана в електронна среда във връзка с извънредната епидемична обстановка. Тази година тя също ще бъде организирана в електронна среда, а за училищата от община Сливен ще бъде проведена и в реална среда.