Сливен

Община Сливен ще търси възможности аптеката в Бяла отново да заработи

DSC_0491.jpg

Предстоящите ремонтни дейности на сградата на местното читалище обсъдиха днес сливенският градоначалник Стефан Радев и кметът на селото Ана Маринова. Те ще се състоят в цялостната подмяна на дограмата. Преди близо две години Общината извърши ремонт на покрива на културното средище. Наскоро приключи и частичният ремонт на сградата на Кметството в селото.

В хода на разговора Маринова използва случая да благодари на кмета Стефан Радев за осигуреното от Общината помещение за клубни дейности и форми.  То ще се използва за срещи, социални контакти, разговори, занимания по интереси. Пред сливенския градоначалник кметът на Бяла сподели, че се обмисля да бъде възобновена дейността на аптеката в селото. Тя посочи, че от години там няма работеща аптека, която да снабдява жителите с лекарства и в момента се търсят различни алтернативи. Маринова получи уверение от страна на кмета, че въпросът ще бъде обстойно проучен и анализиран с компетентните за това органи. Той определи казуса като изключително важен за всички жители и се ангажира със съдействие в рамките на компетенциите на Общината.

В Деня на Светия дух Радев бе сред гостите на храмовия празник на църквата „Света Троица“ в Бяла. Там той разговаря и с голяма част от посетителите в храма и жители на селото. Сред присъстващите бяха още общински съветници. Празничният ден по програма продължи с водосвет и почерпка.