Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината -2023” застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен

=_UTF-8_B_0L7QtNC80LLRgCAxNzA2MjQuanBn_= (1).jpg

Марио Климентов Георгиев поема поста на заместник-директор в Областна дирекция на МВР в Сливен. Той заменя на поста дългогодишния и уважаван служител на реда комисар Станимир Колев. От 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи Марио Климентов е назначен на длъжност заместник-директор, той и началник отдел „Криминална полиция” със специфично наименование комисар.

Комисар Марио Климентов Георгиев е роден през 1973 година в град Сливен. Започва работа в системата на МВР през 1996 година. Преминал е през всички нива от изпълнителски до ръководни длъжности. Преди да заема поста на заместник-директор е ръководител на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията. На този пост той и екипът му постигат значителни резултати, като разкриването на една от най-големите и модерна лаборатория в страната за производство на наркотици му носи приза „Полицай на годината – 2023”. Многократно е награждаван за проявен висок професионализъм.

Днес на тържествена церемония пред състава на дирекцията старши комисар Димитър Величков поздрави комисар Климентов и му пожела здраве, сила и кураж в изпълнение на поставените цели.