Сливен

Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“

EAC5F27C078052A18BA30EB2144863A3.jpg

Българският Червен Кръст и Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) отново са партньори в настоящата информационна кампания с цел популяризиране в обществото на същността и значението на донорството и трансплантацията, като част от  Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

Благодарим на ръководството на Филиал Сливен към МУ – Варна за съпричастността и съдействието да се проведе лекция в аулата на филиала на тема „Трансплантации и донорство – медицински предизвикателства“ проведена от д-р Христо Василев м.з.м, координатор по донорство в град Сливен.

Други лектори на събитието бяха д-р Юлия Бянкова началник на ОАИЛ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и председател на комисията по мозъчна смърт Сливен и г-жа Дора Пондалова, която е инициирала създаването на първия Обществен съвет за подкрепа на донорството в Сливен и България.

Доброволци от младежкия Червен кръст на БЧК – Сливен раздадоха донорски карти и информационни материали на гостите в аулата и на граждани пред сградата на Филиал Сливен към МУ – Варна.