Сливен

Минчо Афузов, независимият кандидат за кмет на Сливен, е с номер 70 в бюлетината

Минчо-Афузов-кандидат-кмет-1900x1068_c.jpg

Номерът в бюлетината за независимия кандидат за кмет на Сливен Минчо Афузов, съгласно днешното решение на Общинската избирателна комисия, е 70.

Кандидатурата на Минчо Афузов за кмет на Сливен беше издигната от Инициативен комитет на 22 юни 2023 г., а в негова подкрепа само за няколко дни се подписаха над 2600 сливналии. Част от инициативния комитет са проф. Иван Гранитски, член-кореспондент на Българската академия на науките, ген. Цветан Тотомиров, учени, творци,  писатели, музиканти, общественици, както и политически фигури.

За Афузов основните приоритети в бъдещата му работа за града са образование, засилване на позициите на Сливен при стратегическото планиране в Югоизточен район, информиране и подкрепа на бизнеса и земеделските производители при проектното финансиране и субсидиране, връщане на младите хора в града чрез подобряване на бизнес климата и създаване на екипност в работата на сливенските институции.

Минчо Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност “Икономическа информатика“ и магистър – инженер, специалност „Технология на виното“.  Дълги години работи в частния сектор.  От 2015 г. до 2017 г. е съветник от БСП в Общински съвет-Сливен. Той е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до юли 2023. Той беше първият областен управител в страната, който заяви желание да се оттегли от заеманата длъжност. Афузов е семеен и има две деца.