Сливен

Медицински център "Лайф-Сливен" предлага специализирано PCR изследване, което разграничава различните варианти на коронавируса

delta omikron1.jpg

Ново за град Сливен!

Единствено Медицински център "Лайф-Сливен" предлага специализирано PCR изследване, което разграничава различните варианти на коронавируса.

Новият тест може да определи дали положителната проба на пациента от взетата му проба за PCR тест е Omicron, Delta, ALPHA, BETA, GAMMA, LAMBDA, IHU вариант на вируса.

Цената на PCR теста е 75 лв. Възможно е да се комбинира и с направление по Здравна каса, но с минимално допълнително заплащане от страна на пациента за самото диференциране в размер на 15 лв.

С новата модерна апаратура, с която разполага вирусологичната лаборатория на МЦ"Лайф", резултатът ще излиза в рамките на деня. Според медиците новия тест ще бъдат изключително полезен, тъй като ще даде яснота на лекуващия лекар за какъв вирусен вариант се касае и дали да очакват евентуални усложнения.

Уточнението с какъв вариант на вируса евентуално е заразен, пациента може да види в резултата от PCR теста си както и на място , така и през онлайн системата за достъп до резултати на сайта www.bodylab-bg.com.

Производител на теста е OSANG Healthcare Co, а това е първата южно корейска фирма производител на такъв вид тест получила разрешение за употреба от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ.

Повече информация за PCR тест с детекция на вариант на COVID-19 можете да получите във всички приемни регистратури на МЦ"Лайф"Сливен, във вирусологичната лаборатория на ул."Лъдженска"5, както и на телефони:

0877 / 02-84-74 , 044 / 64 – 00 – 77, 044 66-27-25 ,

0877/02-84-66