Сливен

Конкурс за детско творчество на тема: „ Лешоядите в Природен парк „ Сините камъни“ по повод „ Седмица на гората-2024 г.“

4388DDFDDDBCEE4C6AD18FF619075D08.jpg

Дирекцията на Природен парк „Сините камъни“ обяви конкурс за детско творчество на тема: „ Лешоядите в Природен парк „ Сините камъни“ по повод „ Седмица на гората-2024 г.“. Конкурсът ще се проведе в три категории: рисунка, макет, колаж, пано, литературен шедьовър /есе, стихотворение, разказ/. Това съобщиха от Дирекцията в град Сливен.

Право да участват имат деца до 12 клас, които ще бъдат оценени в четири възрастови групи: деца от детски градини, както и ученици: до 4 клас, 5-8, 9-12 клас. Конкурсните творби са без ограничения в техниката и материалите.  Няма зададен формат за рисунките, но е желателно да не са много големи, защото от Дирекцията ще се постараят да бъдат изложени всички рисунки в залата им. На всяка творба трябва да са обозначени трите имена, клас, училище или детска градина и телефон за връзка. Специално жури ще разгледа и оцени творбите като най-добрите ще бъдат наградени и изложени през „Седмицата на гората“.

Участниците се съгласяват творбите им да останат в архива на ДПП „Сините камъни“ и да бъдат използвани в дейността на дирекцията.

Срокът за предаване на творбите е 29.03.2024 г. на адрес: гр. Сливен, бул. „Цар Симеон“ 1 Б, телефон  / факс 044/66 29 61; 044/ 62 46 32 и e-mail: dppsinite_kamani@abv.bg.

Обявяването на класираните участници ще бъде на 05.04.2024 г. във фейсбук и официалната страница на ДПП „Сините камъни“. Награждаването на победителите ще се проведе на 11.04.2024 г. в зала „Божур на Природозащитен туристически център в град Сливен към ДПП „Сините камъни“.

Конкурсът се осъществява под егидата на Министерство на земеделието и горите, Изпълнителна агенция по горите и Дирекция Природен парк „Сините камъни“.

Седмицата на гората се отбелязва по традиция от Изпълнителна агенция по горите и нейните подразделения повече от 87 години, а целта на конкурса е децата да покажат своята любов и отношение към природата чрез творба по свой избор.