Сливен

ДГС СЛИВЕН и ТИ СИ СЛИВЕН стартираха успешно съвместна дейност със засаждането на почти 300 фиданки в района на кантон Чуката

product_112.jpg
На 18.11.2023 се проведе съвместна акция на гражданска инициатива ТИ СИ СЛИВЕН и ДГС Сливен: ДА ЗАЛЕСИМ ЗАЕДНО 1000 ФИДАНКИ ЧЕРЕН БОР (PINUS NIGRA) В НАШИЯ БАЛКАН

Информирането на местната общност е важно за постигането на всеобщия ангажимент към грижата за природата в сливенския балкан. Както следва съобщението от наша страна:


ДГС СЛИВЕН и ТИ СИ СЛИВЕН стартираха успешно съвместна дейност със засаждането на почти 300 фиданки в района на кантон Чуката.

Силен вятър, минусови температури и леден дъжд не сломиха общия ангажимент за грижата за гората в сливенския балкан!

В мероприятието се включиха граждани, представители на неправителствени организации, както и екип на Община Сливен, лично с участието на г-н Стефан Радев. Кметът заяви озеленяването като основен приоритет.

Работният участък е изцяло залесен съгласно инструкциите на специалистите от горското стопанство и директора инж. Ивайло Русев. Планирани са следващите общи дейности по отглеждането на новите насаждения. В първия работен ден ще бъде определен следващ участък за акция през идната събота 25.11.2023.

Очаквайте допълнително информация с място и час за сборен пункт.