Сливен

Божидар Йорданов: Кенчета и капачки рециклираме в бъдеще с цел да опазим природата чиста

19737E893ADA68F50878AC080343065C.jpg

Общинският координатор на „Капачки за Бъдеще“ Божидар Йорданов продължава да умножава количеството от кенчетата и капачки дори и след наскоро приключилата на 16.10.2021г. публична кампания за предаването им към неправителствената организация „Капачки за Бъдеще“.                                                                                                                                                                  

„Оказа се, че интересът към този вид благотворителност не намалява, а точно обратното. Ежедневно получавам запитвания от десетки граждани на различна възраст- ученици, представители на домакинства, притежатели на малък и среден бизнес, къде и в какъв вид да предадат събраните кенчетата и капачки.“, каза пред местни медии Божидар Йорданов.                                                                                                                       

През изминалата седмица, със съдействието на Община Сливен по Главната улица на града под Сините камъни, бяха поставени и контейнери за алуминиеви кенчета. По- рано доброволците снабдиха с контейнери четири учебни заведения – ППМГ „Добри Чинтулов“, ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“, СУ „Пейо Яворов“ и ОУ "Братя Миладинови".                                                                                                   

„Надяваме се, с общи усилия от страна на загрижените за бъдещите поколения граждани, доброволците на „Капачки за Бъдеще“ и "доброволците на Сливен" да върнем вярата в доброто и желанието да опазим природата чиста.“, добави още той.

Източник: Nabludatel.bg

Снимка: Божидар Йорданов