България

Започна организираният от партия "Възраждане" протест срещу зелените сертификати

01.jpg

Протестът се организира във Facebook, като в него участват активисти на партия "Възраждане" и на други политически и обществени организации.
Площадът пред Народното събрание е изпълнен с хора. За протеста пристигнаха хора от цялата страна.
Протестиращите са въоръжени с плакати срещу "зеления сертификат и принудителната ваксинация" - мерки, които организаторите наричат дискриминационни, античовешки и ограничителни. Ситуацията в момента е спокойна и хората мирно отстояват исканията си.
В района има засилено полицейското присъствие, докато в сградата на Народното събрание депутатите провеждат редовното си заседание. Най-големият полицейски синдикат излезе с призив към протестиращите – да не се стига до ескалация на напрежението.
Движението по булевард "Цар Освободител" в района е блокирано.
Александър Арангелов, председател на "Възраждане" за град София заяви пред репортер на БТА, че очакват пристигането на близо 40 автобуса от страната с техни симпатизанти. Арангелов коментира, че противоепидемичните мерки са "неадекватни" и не работят, а зеленият сертификат блокира управлението на държавата.

Костадинов се включи чрез видеовръзка, излъчвана на стена пред главния вход на Народното събрание.

„Управляващите направиха нещо безпрецедентно - изпратиха под домашен арест цялото ръководство на страната. Под карантина са, защото управляващите изпитват страх от вас! Защото знаят и виждат това, от което най-много се страхуват - че днес ще се съберат десетки хиляди хора срещу безчинствата през миналите две години. Забравихме дори какво е да ни лекуват нормално. Тук сте, за да измиете срама на една нация, която дълго време търпя България в момента има изпит по демокрация. Свободата се извоюва на улицата, в дебати и отстояване на тези“, заяви той.

На живо във Фейсбук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/513627843347957

Снимка: Скрийншот от видео във Facebook