Общество

Задружна работилница в Нова Загора изработи мартеници в подкрепа на дете от с. Млекарево

P1080645.jpg

Деца от детските градини в гр. Нова Загора – „Надежда“, „Слънчице“, „Детски свят“, „Бодра смяна“ и „Тракийче“ и Център за обществена подкрепа – Нова Загора се събраха по специален повод на 26 февруари в празнично украсения Клуб на дейците на културата. Те откликнаха с голямо желание на поканата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева да се включат в работилница за мартеници. Най-милата и усмихната баба – Баба Марта, беше техен гост. Присъстваха и домакините – кметът г-жа Галя Захариева  със своя екип от заместник-кметовете Иванка Михова, Нина Генчева и Ивайло Енев и секретаря на Общината Ангел Стойчев.

Колективът и потребители на ЦОП – Нова Загора и учители и малчугани от детските градини изработиха множество красиви и пъстри мартенички, а едновременно с това се забавляваха.
Работилницата се превърна в истински празник, а нейните сръчни участници се заредиха с пролетно настроение. Те поработиха усърдно, повеселиха се, защото работата с песен и танц най-спори. Добрата баба Марта закичи за здраве всички и си направи за спомен от веселата седянка снимка с участниците в нея.
Всички мартенички от работилничката бяха подредени в благотворителна изложба-базар пред Спортна зала „Младост“. Първите посетили и закупили си красиви мартеници, бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип.

От името на общинското ръководство и работливите майстори на мартеници, Баба Марта приканва всеки, който има добро сърце, да се присъедини към благородната кауза. Изложбата ще остане открита до 1 март включително, а средствата ще отидат за лечение на Боян Калайджиев от с. Млекарево, който е само на 11 години и води своята борба за здраве.