Рубрика "Дарителството в града на 100-те войводи - в миналото и настоящето"

За по-малко от месец са събрани 70 000 лева за стенописите на храм "Света Петка Българска" в Сливен

275007475_152286777225356_6634319142050995776_n.jpg

Християни, които копнеят за водене на един нормален духовен живот в тези ненормални времена

Припомняме, че от втората половина на миналата година с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Ииоаникий, с решение на Епархийския съвет и по желание на основните дарители на храм „Света Петка“ в град Сливен, свещеник Йоан Петров е председател на църковното настоятелство. Той е изправен пред голямата отговорност да завърши строежа на църквата. Според него всеки храм в духовно отношение е жизнено важен

В публикацията ни от 23.02.2022 г. "По стъпките на изграждането на храм „Света Петка“ от стотици миряни и дарители в Сливен"  

се опитахме да разкажем за дългия път на изграждане на православния храм в Сливен.

На 9 април 2022 г. председателят на църковното настоятелство сподели дотук какво още е събрано от дарители. Неговите думи за нас-православните и всички мирни люде, са като светъл лъч на духовна сила и надежда в тези трудни, изпълнени със злокобни предизвикателства времена, времена на продължителна пандемия, на времена на кръстопът и война в Европа, когато нашият народ, посредством политиците ни и техните решения, е принуден да избира в грозната братоубийствена война на кого да "подари" куршум и трябва или не трябва. Та думите му са успокоение за всеки християнин и миролюбив човек, който не поддържа и заклеймява всякаква форма на насилие, защото Бог е любов. Исус Христос е казал: 

Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Ето какво казва отец Йоан, споделено на неговата Фейсбук страница:

"Скъпи приятели! В гр. Сливен има много хора с жива вяра в Бога. Християни, които копнеят за водене на един нормален духовен живот, в тези ненормални времена. Християни, които имат огромното желание да намерят оня Божи дом, в който ще намерят топлина. Топлина идеща от Бога на любовта. Сърдечно благодарим за огромната подкрепа свързана с довършителните строителни дейности на храм,, св. Петка Българска" - гр. Сливен, както и за неговото благоукрасяване. За по-малко от месец, ние събрахме 70 000 лв. за стенописи. Това е едно огромно доверие, което ни прави още по-внимателни и още по-отговорни.
P. S. Всяко едно действие с тези средства ще се извършва със знанието на Светата Сливенска митрополия."