Сливен

Връчиха наградите за детска рисунка „С очите си видях бедата“

34c7f589-84df-4349-9af9-0e2ba56f2a12.jpg

На 30.05.2024 г. в зала „Сирак скитник“ гр. Сливен се проведе награждаване на призьорите в областния етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“                           

Международният  конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата.

Целите на конкурса са:

- да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система.

- да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя .

- да се възпита съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

- да се насърчи развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата и учениците.

През учебната 2023/2024 г. в областният конкурс се включиха над 80 деца. Победителите в конкурса бяха излъчени от жури в състав: преподаватели от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” Сливен,  както и експерти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Сливен.

Наградите са осигурени от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен и бяха връчени от директора комисар Денчо Чомаков и главен инспектор Димитър Сяров началник сектор „Превантивна и контролна дейност”.