Избори за президент и народни представители

Вече са ясни водачите на листите на ВМРО, в Сливен е изтъкнат хореограф,режисьор и продуцент

ВМРО

Красимир Каракачанов, Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Юлиан Ангелов, Александър Сиди – това са част от войводите, които повеждат Организацията към 45-ото Народно събрание.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов традиционно е водач на листата с кандидати за народни представители от ПП „ВМРО – Българско национално движение“ в Плевен. Той ще стои начело и на листата във Варна. Зам.-председателят и настоящ съпредседател на парламентарната група Искрен Веселинов ще се бори също в два района – Русе и 25-и МИР София. Председателят на Националния предизборен щаб и организационен секретар Юлиан Ангелов ще се бори в София област и 23-и МИР в столицата. Ангел Джамбазки също влиза в битката като основно лице на ВМРО в Благоевград и Бургас. А пък членът на ръководството на ВМРО и настоящ депутат Александър Сиди поема Пловдив-град и Стара Загора. В третия район в София – 24-и МИР, водач става Карлос Контрера, който сега е председател на групата общински съветници в Столичния общински съвет.

Другите войводи, които и до момента са народни представители от ВМРО, също влизат в битката като водачи. Доц. Милен Михов традиционно е водач за Велико Търново, Красимир Богданов – Враца; Мария Цветкова – Ямбол; Деан Станчев – Шумен; Йордан Йорданов – Добрич; Борис Вангелов – Габрово. Александър Сабанов, който и до сега беше народен представител от гражданската квота на ВМРО, ще се води листите в Силистра и Хасково.

България за нас винаги е била над всичко. Ето защо основните приоритети, които ще останат водещи за войводите и през следващия парламент, са повишаването на доходите на хората, отстояването на традиционните семейни ценности, защитата на националните интереси, особен фокус и внимание към националната и лична сигурност на българските граждани.

Ето и останалите водачи на листите на ВМРО:

Видин и Монтана – Димитър Чукарски

Кърджали – Делчо Янков

Кюстендил – Георги Петров

Ловеч – Бойко Пъдарски

Пазарджик – Стефан Балабанов

Перник – Султанка Петрова

Пловдив-област – Владимир Кисьов

Разград – Евгени Драганов

Сливен – Христо Димитров

Смолян – Александър Пецов

Припомняме, че в осем листи за парламентарните избори на 4 април, издигнати от ВМРО, водачите са представители на гражданската квота.

Кратка информация за Христо Димитров:

Водачът на сливенската листа с кандидати за народни представители Христо Димитров е български хореограф и режисьор, известен като създател и продуцент на фолклорен ансамбъл „Българе“.

Роден е на 7 октомври 1969 г. във Варна, но живее и завършва средно образование в Шумен. От десетгодишен играе народни хора в самодейни състави. След отбиване на военната служба във флота, превръща хобито си в професия. От 1990 г. е редовен студент в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив в специалността „Хореографска режисура“. Дипломира се през 1994 г. в класа на проф. Петър Луканов.

Живее в Пловдив и се реализира в предприемаческия, издателския и рекламния бизнес до 2000 г., когато се премества в София.

Има дъщеря Николая (1996) от първия си брак.

Успешен продуцент на ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ от самото му създаване.

Международният Фестивал на фолклорната носия в Жеравна е създаден и организиран от Христо Димитров и Фондация „БЪЛГАРЕ“, провеждан ежегодно в края на август всяка година.

Носител на следните отличия:

Почетен знак „Златен век“ – (печат на Симеон Велики) и грамота от Министерството на културата за големия му принос в развитието на българската култура, по повод 24 май през 2014 г.

Август 2015 г. – Христо Димитров е удостоен със званието “Почетен гражданин на град Котел”.

Почетен гражданин на Шумен – с решение № 551 на Общински съвет – Шумен от 28 септември 2017 г.[2]

Почетен знак на президента на Република България, от 7 октомври 2019 г., връчен от президента Румен Радев за значимия принос на Христо Ив. Димитров към съхранението, развитието и популяризирането на българския фолклор.

„Орден Св. св. Кирил и Методий“ - първа степен - указ 103 от 1 юни 2020 г. на президента на Република България Румен Радев, за големите заслуги на Христо Ив. Димитров в областа на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор.