Общество

Трима пациенти загинаха при пожар в сливенска болница

2112560077.jpg

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в ковид отделение в болнично заведение в град Сливен, по информация от пресцентъра на ОДМВР-Сливен. Сигналът е получен днес в  02,39 часа. Пожарът е възникнал в стая на 4 етаж в болничната сграда. Ликвидиран е в 02,55 часа. Дежурен екип е останал на място до 04,20 часа. В болничната стаята са открити двама починали и един пострадал с множество изгаряния, който е откаран от екип на ЦСМП – Сливен, като по-късно е починал от нараняванията. Евакуирани са 6 болни от две съседни стаи в отделението. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОДМВР-Сливен за изясняване причините на пожара. Нанесени са материални щети - мебели бр. 6 ; опушени стени кв.м. 50 ; 1 кислороден апарат - бр.; 1 PVC – прозорец.

Загиналите мъже са на възраст 66, 70 и 81 години.

От БНР съобщават, че пожарът, отнел живота на тримата пациенти, е станал в Covid отделение на сливенската болница МБАЛ "Хаджи Димитър".

Огънят е обхванал етажът на лечебното заведение, където се намира Covid отделението.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е разговарял с директора на болницата във връзка с трагичния инцидент. Вероятната причина за пожара е запалена цигара от един от пациентите в стаята. Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи. Пациентите са преместени в други отделения на болницата.

Сигналът за пожара е постъпил след 2:30 часа, съобщи началникът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев.

Два екипа огнеборци са отреагирали.

Те заварили задимено помещение на 4-тия етаж - коридор, и двама мъртви в стаята. В последствие и трети мъж е починал, но в болница по изгаряния в Пловдив.

Полицията уточнява причините.

В момента се прави втори оглед. Образувано е и досъдебно производство, предаде още БНР.