Общество

Село Млекарево отбеляза своя празник

386833977_734311448735666_8912913640541105823_n.jpg

На 8 ноември Българската православната църква почита паметта на свети Архангел Михаил -един от най-големите празници през годината и е наричан от народа Архангеловден. В този светъл ден празнуват и жителите на новозагорското село Млекарево,  които отправят своята молитва за благоденствие на родния край.

По традиция, начало на специалното тържество постави кметът на селото Диян Тодоров, който отправи към всички млекаревци своите пожелания за здраве, светли бъднини и просперитет. Скъпи гости на празника бяха и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете на общината Нина Генчева Ивайло Енев, секретаря на общината Ангел Стойчев, общински съветници и кметове на населени места.

Специална изненада за жителите и гостите на село Млекарево бяха и  талантливите танцьори от Формация „Димитров”, които със своите прекрасни изпълнения под звуците на българската народна музика внесоха много настроение и емоции у присъстващите. Празничната програма продължи с прекрасни тракийски хора, а кулминацията на вечерта бе бляскавата заря, която искреше в помръкналото небе и бе за радост на най-малките млекаревчета.