Рубрика "Дарителството в града на 100-те войводи - в миналото и настоящето"

Съвременни дарители на Държавен куклен театър-Сливен

302214474_344020957853532_6902263714039924340_n.jpg

Мнозина са съвременните дарители на Държавен куклен театър- Сливен. Неочаквано, но справка посочва, колко много обществени личности и фирми са се застъпвали за сливенските кукленици и техните изяви, особено през миналото десетилетие.  През последните години не е тайна, колко е трудно за изкуството и артистът да оцелеят в страната ни. Даренията по години и предназначение варират от 2009-та до 2018-та година. Предимно са предназначени за МФИ „Магията на вятъра“-Сливен от първото до петото издание. Дарения има за награди за Куклен град,50-годишния юбилей - 2011 на културната институция.

Припомняме, че ДКТ-Сливен е създаден като самодеен състав през 1960 г. В началото на 1971 г. придобива статут на професионален театрален институт. От 1989 г. е настанен в съвременна база на бул. "Цар Освободител" със зрителна зала с 200 места. Реализира свои представления на открито, в детските градини, селищата на общината, в региона и страната. Участва в  Световния куклен карнавал, Алмаати, Казахстан през 2021 г. със спектакъла „Любовта към трите портокала“. Ще изброим всички дарители на Държавен куклен театър-Сливен като най-малкото дарение възлиза на 40 лева, а най-голямото на 1000 лева.

Благодетели на културната институция са:

„Хлебозавод Хаджи Димитър“ ООД, “РУЖА“ ООД, ГРЕЙН СТОР БЪЛГАРИЯ, „МОНОЛИТ“ООД, СД „Еко Асорти“, „Изида“ ЕООД, СД „Начеви“ и СИЕ, „Кредиленд“ ЕООД, „ПЕГАС-ПС“ ЕООД, „Булхим“ ЕАД,  Росица Христова Христова, “ДЕМЕТРА-С“ ООД, „БИЛДИНГ“ ЕООД, Адвокатска колегия-гр.Сливен, „РАЙФАЙЗЕНБАНК( БЪЛГАРИЯ) ЕООД,“Стройконсулт“ ЕООД,“ЧАР 05“ ЕООД, „Билла България“ ЕООД, Корпорация „Медика“ АД, „БИЛДИНГ-ТД“ ЕООД, Дора Димитрова Ескидарова, Веселин Петров Балтов, Цондю Цондев, Таня Стамболова, „Е. МИРОЛИО“ ЕАД и партии.

Някои от тях са дарявали неколкократно като общият им брой е 47.

Благодарим, че подкрепяте културата в град Сливен, въпреки трудностите в нашето съвремие!

Рубриката „Дарителството в града на 100-те войводи – в миналото и настоящето“ е част от проекта „Дарителството в Сливенския край – Заедно по Пътеките към Доброто“ на ОДФ – Сливен. Подкрепата за Фондация „Обществен дарителски фонд Сливен“ е осигурена по програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ от Сдружение „Платформа АГОРА” и Фондация „Америка за България”. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на ОДФ – Сливен и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България” или нейните партньори.