България

Районна прокуратура-Ямбол образува досъдебно производство за превозване и разтоварване на отпадъци не по установения законов ред

Темида-правосъдие-съд.jpg

Районна прокуратура-Ямбол образува досъдебно производство за превозване и разтоварване на отпадъци не по установения ред, което е създало опасност за здравето на хората и немаловажни вреди за околната среда на територията на бивш разсадник, намираща се в непосредствена близост до коритото на река Тунджа, гр. Ямбол. Досъдебното производство, което е образувано за престъпление по чл.353б, ал.1 от НК, е на база множество сигнали от граждани за усещане на неприятна миризма във въздуха.

Наблюдаващият прокурор е указал на водещите разследването служители от  ОД на МВР-Ямбол да установят момента, механизма и причините за извършване на деянието, както и неговия автор. Разпредено да бъдат осъществени разпити, както и оглед на мястото, където са изхвърлени отпадъците (територията на бившия разсадник), да бъдат взети и проби за анализ, както и да бъде сезирана РИОСВ-Стара Загора за предприемане на необходимите действия от тяхна страна.