Сливен

Повече от 20 години в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен има съвременна неврохирургия

=_UTF-8_B_dmliZXJf0LjQt9C+0LHRgNCw0LbQtdC90LjQtV8yMDI0LTA3LTA5XzE1LTA2LTQ1LTQ5Ni5qcGc=_=.jpg

Повече от 20 години в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен има съвременна неврохирургия. Извършени са хиляди операции и са спасени много човешки животи. Работи се с най-новите неврохирургични методики. Базисни в квалификацията на неврохирурга са мозъчната микроневрохирургия и миниинвазивната хирургия на гръбначния стълб. На година през отделението преминават около 500 пациенти и се извършват около 200 операции. Оказва се неврохирургична помощ на пациенти от цялата сливенска област и почти всички други области на България. Пациентите са на всякаква възраст -  от новородени до над 90-годишни болни.

  Извършват се разнообразни неврохирургични интервенции с различна сложност на пациенти с онкологични и мозъчно-съдови заболявания, възпалителни заболявания на главния мозък, черепно-мозъчни травми и дегенеративни заболявания на гръбначния стълб.

 Екипът се състои от 15 души, от които двама лекари. Началник на отделението е д-р Атанас Янкабаков - неврохирург с 35-годишна практика и богат клиничен опит.

 „Спокойно можем да кажем, че тук е положено началото на традиция в съвременната неврохирургия в Сливен, на която основа могат да стъпят следващите след нас и да продължат развитието на тази медицинска специалност“, каза д-р Янкабаков.

 Техническото оборудване за диагностика и лечение е на много високо, съвременно ниво. Болницата разполага с ядрено-магнитен резонанс и скенер. Екипите на Отделението по неврохирургия и Отделението по образна диагностика работят в тясна колаборация. Диагнозите се поставят точно и навреме. Специалистите са млади, но за сметка на това много добре подготвени и ученолюбиви.  

Основното в професията остава да обичаш работата си, да си съпричастен към човешкото страдание и отдаден в спасяването на човешки живот. Не сме върнали никого,  на разположение сме и сме тук денонощно за всеки, който има нужда от неврохирургична помощ, независимо от неговото състояние“, допълни д-р Янкабаков.