Избори

Под звуците на цигулка и виола БСП-Сливен закри официално предизборната си кампания

viber_image_2022-09-29_21-06-54-236.jpg

С много вкус, без излишна помпозност или пресилени обещания Коалиция „БСП за България“ – Сливен закри официално предизборната си кампания на 29-ти септември вечерта. Събитието събра в зала „Галерия“ на хотелски комплекс „Национал Палас“ голяма част от интелигенцията в града на 100-те войводи, както и симпатизанти и членове на червената партия от всички социални прослойки в област Сливен. Закриването на кампанията на социалистите завърши така, както започна-позитивно, въпреки трудностите през тези 29 дни.

Вечерта започна с коктейл, на който водачът на сливенската листа Деян Дечев представи кандидатите за народни представители на БСП в 21 Многомандатен избирателен район.

В кратко слово вторият в листата на социалистите-генерал Кольо Милев приветства и благодари на присъстващите за подкрепата и уважението в нелеката кампания, което през периода на предизборните срещи с жители на областта, са му били засвидетелствани. Той пожела здраве и успех на всички присъстващи, като заяви ясно, че след изборите на 2 октомври, партията трябва да излъчи най-малко два мандата в 21 МИР Сливен.

„Може да бъде всеки от листата, за когото вие прецените и гласувате. По време на предизборните срещи хора от цялата област ни задаваха много въпроси, на които трябваше да отговаряме и обясняваме. Можем да решим голяма част от проблемите на жителите, но за да се случи това, трябва да сме в управлението на страната.“, поясни генерал Милев и призова избирателите да не се страхуват, а да отидат до урните на 2 октомври като подкрепят сливенската червена листа с номер 28 в бюлетината.

Деян Дечев също определи кампанията като трудна. Трудна, защото се е усещала умората и недоверието на хората по предизборните срещи заради честите избори през миналата 2021 година, уточни водачът на кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ в 21 МИР Сливен.

Трудно се води кампания, когато хората не вярват, че е възможно да се случват добри неща и когато апатията ги е налегнала, защото някой казал, че нищо не зависи от тези избори, а след тях се задавали следващи и много трудно щяло да се състави правителство. Това стана ясно от думите на Дечев.

„Аз съм удовлетворен все пак от това, което ние успяхме да свършим в срещите си с толкова много жители от четирите общини в област Сливен. Хората видяха в нас проводника на техните интереси. Приеха ни като надежден партньор в лицето на БСП както за бизнеса, така и за работниците. На срещите жителите се интересуваха предимно от силната социална програма, която БСП успя да реализира само за седем месеца. На базата на постигнатото дотук, се състави нова програма, която е напълно възможна за реализация за региона, за децата и младите семейства, секторите икономика и земеделие, за работещите, пенсионерите, уязвимите групи.“, каза Деян Дечев.

Той напомни, че още преди старта на предизборната кампания БСП чрез анкета се обърна към жителите на областта да посочат кои са проблемите в четирите общини. На базата на това социологическо изследване партията изготви няколко основни приоритета, на които ще се търсят решения в следващото правителство.

 „За мен, като млад водач, както и за останалите ми колеги от сливенската листа, беше важно на края на предизборната кампания да сме тук с всички онези, които ни подкрепят. За един политик няма нищо по-важно от това да усеща подкрепата на своите приятели и съграждани. Благодаря Ви!“, допълни Деян Дечев.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Дует „Еспресиво“ с цигулка и виола от Бургаската държавна опера. Изпълнители на едночасовия концерт, който включваше класически жанрови и филмови произведения, бяха Цветан Узунов и Михаил Николов.

Припомняме листата:

1. Деян Дечев

2.  Кольо Милев

3. Светлана Динева

4. Димитър Орманов

5. Стефан Щилиянов

6. Йордан Крълев

7. Иван Петров

8. Саркис Шаклиян

9. Васил Николов

10.Росица Маринова

11. Румен Бозуков

12. Мартина Василева

В прикачен файл ще се запознаете с приоритетите на БСП.

Коалиция „БСП за България“ се явява на изборите на 2 октомври с номер 28 в бюлетината.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!