Сливен

Огнеборците са се отзовали на 9 сигнала за произшествия вчера

....................................

Екипи на РСПБЗН-Сливен са оказали техническа помощ при възникнали проблеми с конструкцията на три билборда, поради силния вятър. Екипите са отстранили опасните части на съоръженията, за да предотвратят възникване на инциденти.

Първият сигнал е в 10,00 часа за проблем с билборд в квартал „Даме Груев“.

В 10,18 часа е оказана помощ при отстраняване на опасни елементи на билборд срещу сградата на КАТ. В 17,45 часа на бул.“Бургаско шосе“ е оказана помощ при проблем със съоръжението срещу военен стадион.

В РСПБЗН-Сливен са получени два сигнала с възникнал пожар в комин, без преки материални щети.

В 12,21 часа в жилищен блок в квартал „Клуцохор“ и в 18,40 часа в жилищен блок в квартал „Република“. При пожарите няма пострадали.

В 17,27 часа екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ при отстраняване на паднало дърво в квартал „Младост“. Няма пострадали и причинени материални щети.

Екипи на РСПБЗН-Нова Загора са се отзовали на сигнали за паднал дървен стълб на пътното платно, в 11,30 часа, и пожар в комин на къща, в 12,00 часа, в село Караново. Произшествията са ликвидирани без пострадали и причинени материални щети.

В 18,41 часа един екип на РСПБЗН-Нова Загора е гасил пожар, възникнал в сухи треви, край село Загорци. Няма причинени преки материални щети.