Рубрика "Дарителството в града на 100-те войводи - в миналото и настоящето"

ОДФ-Сливен в подкрепа на пострадалите в Украйна

unnamed-file.jpg
ОДФ-Сливен: Приятели, нашият град вече е временен дом на жени и деца, бягащи от смъртта и разрушенията! По данни на Областна управа към вчера в Сливен са пристигнали 39 души от Украйна .
Добри хора от града ни са ги посрещнали и са им предоставили подслон, без да се афишират и да очакват "слава".
Ние се срещнахме с пет жени, които със своите 7 деца са тук при нас. Заедно с приятели искахме най-вече да им окажем психологическа подкрепа, че Сливналии са състрадателни и добри и могат да разчитат на нас. Занесохме на децата много настолни игри, играчки, за рисуване, както и лакомства. Тези жени не искат нищо за себе си. Те ни помолиха да помагаме на тези, които тепърва ще пристигат. Ние вече се свързахме с хора и фирми, които поеха ангажимент за подслон, храна и възможности за работа. Осигурихме и безплатна стоматологична помощ.
 Обръщаме се към Вас с молба, ако някой иска да помогне с какво и да е, моля пишете ни на е-мейл odf.sliven@gmail.com или на лични.
 Свързахме се с областния координационен щаб, зададохме практически въпроси, обещаха да отговорят. Ще ви информираме за всичко.
 Не публикуваме снимки на майките и децата засега. Нека се успокоят малко и занапред ще ви запознаем с тях и техните истории.
 Нека стоплим сърцата си! 
-------------------------
П.С. По повод негативните коментари под поста, защо не помагаме на нашите деца, а сме се загрижили за чуждите, искаме да поясним следното:
От създаването си, нашата организация помага на хората от града и общината, които имат нужда. Имаме много благотворителни инициативи за деца със специални нужди, за деца в неравностойно положение. Освен дарителските организации, в Сливен има и държавни институции, които се грижат за нашите деца. СЕГА СТАВА ВЪПРОС ЗА НЕЩО МНОГО ПО-СТРАШНО - за деца, които са оставили целия си живот назад. ТЕЗИ ДЕЦА НЯМАТ НИЩО, не знаят към кого да се обърнат за помощ.