Рубрика "Дарителството в града на 100-те войводи - в миналото и настоящето"

ОДФ-Сливен излезе с полезна информация за хората, които искат да помагат на бежанци от Украйна

unnamed.jpg
Полезна информация за хората, които помагат и искат да помагат на бежанци от Украйна.
Приятели, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ на всички, които се отзоваха от вчера насам с предложения за най-различна помощ от настаняване, за участие в кампании, специализирана педагогическа помощ, финансови средства и други материални дарения, превод от украйнски и руски език, правна помощ и др. Отзоваха се и сливналии от САЩ, има дори и грузински студент, който е тук по програмата ЕРАЗЪМ.
Ето и информацията, която събрахме.
За настаняване
- имаме предложения от хора от града за предоставяне на жилище. Поддържаме контакт с фирма, която може да настани повече хора. При нужда от настаняване пишете на имейл адреса odf.sliven@gmail.com Отговаряме от 7.30 до 21.30 часа. Молим ако имате информация за насочили се към града украинци да ни информирате, за да можем да се организираме.
- може да се обръщате към Община Сливен на телефон
0879 599 154 / в работно време от 8.00 до 17.00 часа/
- МБАЛ "Хаджи Димитър" едни от първите които обявиха безп латна помощ Телефони: 044 618 208 и 044 618 501,
моб. 0888 180 444
- тези които приемат бежанци е добре, но не е задължително, да ги регистрират в Паспортна служба
 За регистрация за статут на временна закрила - извършва се в с. Бяла Новозагорско, но при наличие на повече хора за регистрация може да се организира мобилен екип. За осъществяването: Паспортна служба телефони 044 644 439 и
044 644 294
 За безплатна здравна и психологична помощ - МБАЛ "Хаджи Димитър", за стоматологична спешна помощ - към ОДФ
 За правна помощ - попълване на документи и др. към ОДФ - има юристи, заявили желание за помагат
 За превод от украински и руски - към ОДФ - има доброволци, украинци живеещи в Сливен, както и ползващи добре руски език.
 За занимания на деца - Център за подкрепа и личностно развитие - могат да организират занимания до 120 деца - Телефони: 044 625 193, моб. 0899 161 943.
Сигурни сме, че има и други хора, организации и фирми, които вече помагат. Молим, ако имате информация, моля пишете, за да съберем на едно място всичко необходимо. От Областния кризисен щаб увериха, че подготвят онлайн платформа, на която ще има всякаква информация, но не могат да кажат кога точно ще бъде готова.