Общество

Община Котел организира весел празник за всички деца

DSC_4567 (1).JPG

Община Котел организира весел празник за всички малки, големи и още по-големи деца по повод 1 юни - Международния ден на детето. На празника имаше много забавления, весели игри, огромна торта, награди и щури изненади.

Начало на детското веселие беше дадено от актьорите от Държавен куклен театър Сливен и продължи с шахматен сеанс, карнавал и много игри. Кметът на Община Котел, Коста Каранашев беше подготвил много изненади за малките и пораснали деца и се присъедини с екипа си в детския празник.

Същевременно в Ябланово се проведе футболен турнир, който протече при голям интерес. Децата бяха изключително щастливи и усетиха в пълна степен, че празникът е техен.

Футболните срещи бяха изключително напрегнати и оспорвани, а зрителите бяха държани в напрежение до края. Победители в крайна сметка в групата на децата стана ОФК ,,Върбица", който надви отбора на ОФК ,,Раковски " Котел с 4-3. При юношите ОФК ,,Раковски"  грабна купата след 8-6 срещу юношите на ОФК ,,Върбица" след поредица от обрати оставили без дъх зрителите.

Победителите  получиха награди, а всички участници освен подаръците осигурени от Община Котел, отнесоха много приятни емоции и си обещаха догодина да си дадат реванш на същата дата.