Избори

Обръщение на Атанас Зафиров- народен представител от БСП за България

Обръщение на Атанас Зафиров- народен представител от БСП за България

Уважаеми граждани на област Сливен, приятели!

Изчаках окончателните резултати от проведените парламентарни избори и се обръщам към Вас с открито лице и чиста съвест.

Благодаря на първо място на всички, които гласуваха за левицата и ни подкрепиха в тази трудна и неравна битка. Казвам неравна, защото и тези избори не се отличаваха с нищо от провежданите досега – купени гласове, контролиран вот, административен натиск върху групи от хора, корпоративно гласуване, преправяни протоколи, огромен финансов ресурс, излял се срещу партиите на промяната, черен пиар, откровени лъжи и клевети срещу част от нашите кандидати. Всичко това, съчетано с една, в голямата си част изкуствено създадена здравна истерия, която спря немалка част от нашите сънародници, особено по-възрастните от тях да гласуват.

Благодаря, разбира се и на всички гласували, всеки според своите разбирания и надежди, защото най-важното на тези избори беше да се гласува!

Разбирам мотивите на огромната част български граждани, които не гласуваха, къде от страх, къде от всеобщо отвращение и погнуса въобще от начина, по който функционира българската парламентарна демокрация през последните десет години. Те ни дават много ясен сигнал и дано всички политици го разчетат правилно!

Нямам представа колко време ще функционира това Народно събрание, но Ви обещавам, че всяка една минута от живота му, ще бъде за мен изпълнена с мисъл и работа за доброто на Сливен и региона, измъкване от незавидните последни места във всички класации и по-добра перспектива за гражданите на областта. Обещавам да видите и една силна Българска социалистическа партия – категорична опозиция на местната власт в лицето на ГЕРБ и устремена към спечелване на следващите местни избори в четирите общини, в името на новото начало и промяната. Последните избори ни отредиха статута на втора политическа сила в областта – много скоро ще променим това статукво. Имаме нужда от Вашата подкрепа и още веднъж Ви благодаря за доверието.

Няма да е лесно – заедно ще успеем!

Атанас Зафиров, народен представител от 21-ви МИР Сливен, БСП за България