Култура

Национален фестивал на любителските театри ще се проведе в дните от 14 до 16 юни в град Нова Загора

zagl.jpg

Община Нова Загора кани съграждани и гости на традиционния Национален фестивал на любителските театри, организиран от  Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков - 1870“, който ще се проведе в дните от 14 до 16 юни.

"Уважаеми съграждани и гости на красива Нова Загора,

Заповядайте да се насладите за поредна година на магията на Мелпомена, която ще ви накара да се докоснем до чудото, наречено театър. Китния ни град отново ще бъде домакин на традиционния Национален фестивал на любителските театри, организиран от  Община Нова Загора и НЧ „Д. П. Сивков - 1870“, който ще се проведе в дните от 14 до 16 юни. На новозагорска сцена тази година ще се изявят 9 театрални състава от цяла България, които ще докоснат зрителите чрез богата палитра от постановки. Очакват Ви спектакли като „Червени рози” по Алдо де Бенедети , „Нощно слънце”, по мотиви на разкази на Йордан Йовков от цикъла „Вечери в Антимовския хан“, пиесата „Големанов” от Стефан Лазаров Костовкоито и др.

Нека заедно се спуснем във вълнуващото обаяние на театралното изкуство, за да се откъснем от забързания живот и сивото ежедневие.

Очакваме Ви на 14, 15 и 16 юни в театралната зала на НЧ „Д. П. Сивков - 1870“!

Вход свободен!"