България

Лекарят с над 1200 операции годишно с поредно признание

=_UTF-8_B_0JQt0YAg0JPQtdC+0YDQs9C4INCf0LXQudGH0LjQvdC+0LIg0LIg0L7Qv9C10YDQsNGG0LjQvtC9_= =_UTF-8_B_0L3QsC5qcGc=_=.jpg
Началникът на Урологията в МБАЛ „Хигия“ е финалист за Balkan Medical Awards 2024
Един от водещите уролози у нас - д-р Георги Пейчинов, е сред светилата в медицината, които са претенденти за златните статуетки на деветото издание на  BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, съобщават организаторите от Global Media, част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders.
Церемонията ще се състои на 05.07.2024 г. в Hyatt Regency Sofia. 
Лекари, болници, клиники и медицински екипи са сред финалистите за Балканските Медицински Награди, а безупречната селекция за поредна година е направена от здравни организации,  специализирани медии и ресорни журналисти.

Д-р Георги Пейчинов, който е началник на Урологичното отделение в МБАЛ „Хигия“ – Пазарджик, неотдавна отново влезе в новините със спасяването на 40-годишен мъж, чийто бъбрек бе поразен от огромна 3-килограмова кучешка тения.
Д-р Пейчинов е уролог-хирург, с качества на работохолик, един от изключително добрите лекари у нас. Въпреки, че е извън университетските структури, той е в новостите на тази сериозна специалност – урологията.

За първи път в Пазарджишка област въвежда лазерната терапия за лечение на бъбречно - каменна болест и само три години по-късно започва активно да развива възможностите на Shockwave терапията за лечение на една от най-критичните диагнози – хроничен простатит и еректилна дисфункция.
Носител на редица медицински награди, д-р Пейчинов е горд баща на 4 деца и въпреки  грижите си за голямото семейство, извършва над 1200 операции годишно. Така той се превръща в един от най-предпочитаните и надеждни професионалисти в областта на урологията.
Номиниран е в категория „Медицински иновации“.
Партньори на събитието са: Центърът за защита правата в здравеопазването, Националното Сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници и други. 
Снимки: МБАЛ ХИГИЯ