Избори за президент и народни представители

Кои ще са народните представители от 21 МИР Сливен след вота на 14 ноември (неофициално)

NU9C1506_.jpg

Според данните от изборния вот до момента предположенията са, че Коалиция „ГЕРБ-СДС“ и „Продължаваме Промяната“ ще получат по два мандата. Това са Десислава Танева и Мария Белова от ПП ГЕРБ и Татяна Султанова-Сивева и Георги Гвоздейков  от новосформираната формация на Кирил Петков и Асен Василев. По един мандат получават БСП и ИТН. Водачът на Коалиция „БСП за България“ и зам.-председател на партията Атанас Зафиров влиза в 47-ото Народно събрание.

Как стои въпросът обаче при ИТН-Сливен. Ако Ивайло Вълчев влезе от Бургас, вторият в сливенската листа-Иван Клисурски ще заеме неговото място в 21 МИР Сливен.

Все още не е ясно как ще се преразпределят гласовете на ДПС, особено след огромната подкрепа, която получиха от чужбина. Тогава 6-те мандата биха могли да се преразпределят така-2-1-1-1-1. Ако Танер Али стане депутат от Пловдив, то вторият в листата на ДПС-Сливен Мустафа Мустафов заема мястото му.

Имената на новите народни представители от 21 МИР Сливен ще бъдат обявени от ЦИК до дни и тогава ще стане ясно окончателното разпределение на мандатите.