Общество

Издирват кой е стрелял вчера вечерта в сливенския парк "Юнак" (ОБНОВЕНА)

d3819ccee870ea1a6a5ebf206c87be1e.jpg

Криминалисти издирват извършител, произвел изстрели в сливенския парк „Юнак“, съобщиха от ОД на МВР. Сигналът е получен на 27 януари, около 20,15 часа. Пострадали няма. Извършват се оперативно- издирвателни  действия. Работата по случая продължава.

Ето какво предаде и bTV:

 

Неизвестен изстреля 11 куршума по колата на собственик на заложни къщи в Сливен. Инцидентът е станал снощи около 20 ч. в района на стадион "Хаджи Димитър".

Мъжът успял да избегне куршумите и е невредим. Пред bTV той разказа, че отивайки да тренира с автомобила си, подминал мъж, облечен в черно. Тогава той започнал да стреля по колата. 

Мъжът разказа, че има офис за кредити и от 10 години е в този бизнес. Няма представа кой е извършителят, но подозира кой е поръчителят и допълни, че го познава много добре.

Двамата имат общ бизнес и са конкуренция. Първоначално към него са отправяни заплахи, а преди около месец са запалили неговата кола и тази не жена му пред блока, където живеят.

Мъжът каза още, че се притеснява за живота си, ако не се вземат мерки. Подавал е сигнал в полицията, но нищо не се е случвало. Надява се униформените да си свършат работата.

Мястото, където се случва опитът за покушение, е отцепен от полицията. Районът се претърсва.

След репортаж на BGONAIR стана ясно, че става въпрос за посегателство срещу бизнесмена Асен Булгаров.

"Както обикновено, към 8 часа отивах към залата, за да тренирам. Подминах човек с черни дрехи и той откри стрелба по мен, стреля около 10 пъти. Това не е първото посегателство срещу мен. Колите ни бяха запалени преди месец, моята и на съпругата ми", заяви Булгаров.

Мъжът подозира като мотиви за нападението лични и бизнес отношения. Притеснява се за сигурността на семейството си. Но категорично не възнамерява да прекрати бизнеса си.

Мястото на престъплението е оживено, защото там тренират десетки деца и младежи в различни спортни дисциплини. Наоколо са и футболните игрища и тенис кортовете. Има и парк за отдих. 

Заради сравнително късния час не е имало много хора и за щастие няма пострадали. Извършителят се издирва, преглеждат се и видеозаписите от камерите в района.