Общество

Група „По пътя на предците ни“ на гости в четвърти клас

1 (6).jpg

Днес учениците от шести и седми клас, участващи в занимания по интереси „По пътя на предците ни“, представиха първа част от изпълнението на поставените им задачи в ОУ "Димитър Петров". Групата, с ръководител Светослав Георгиев, е с историческо направление, целяща да събуди интерес към науката, занаятчийството и гражданската инициативност.

Пред бъдещите петокласници и участници в предстоящите ни проекти бяха показани табло с ръчно изработени реплики на оръдия на труда, посуда, колелета, шлемове, корони, тракийски и гръцки монети.

Като истински занаятчии, децата създадоха отливки на предмети от праисторията и древната история на човека, които в последствие оформиха, боядисаха и подготвиха в експозиция. Всички усвоиха базови умения за работа с различни инструменти, материали (гипс, дърво) и подготвиха изложба в музеен стил.

Другата част от проекта, която все още е в процес на разработка, също бе представена – северната градинка на училището. Целта е пространството да бъде превърната в по-уютно и приветливо място.