Парламентарни избори

ГЕРБ-Сливен с три жалби до РИК

ГЕРБ-Сливен с три жалби до РИК

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до Районната избирателна комисия /РИК/-Сливен за нарушаване на изборните права на жителите на област Сливен.

В жалбата се сигнализира, че заради несъответствие на данните на определена политическа партия пред таблата на Секционните избирателни комисии в Сливен и на тези в машините. „Това доведе до пълно объркване на избирателите. По сигнали на наши представители в Секционните избирателни комисии е настъпил пълен хаос и желаещи да гласуват граждани са напуснали местата за гласуване“, пише в жалбата.

От ГЕРБ – Сливен настояват да се постанови решение, с което да се гарантира правото на упражняване на глас на всеки български гражданин.

„Моля да вземете и всички необходими мерки и предприемете всички необходими действия за преустановяване на гореописаните нарушения“, се казва още в жалбата.

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до Районната избирателна комисия /РИК/-Сливен за некоректно отношение на представители в Секционните избирателни комисии на партия ИТН в I ОУ „Хаджи Мина Пашов“. Те се държат непристойно и заплашват избиратели пред избирателните секции.

„Предвид горното, Ви моля, след като се убедите в основателността на изложените от нас факти, да постановите решение, с което да се гарантира спокойствието на гражданите при упражняване на правото на глас. Моля да вземете и всички необходими мерки и предприемете всички необходими действия за преустановяване на гореописаните нарушения“, се казва още в жалбата.

ГЕРБ-Сливен подаде жалба до Районната избирателна комисия /РИК/-Сливен за неправомерно гласуване в една от секциите в кв. „Речица“. „По данни на наши членове на СИК 122 в кв. „Речица“, председателят на СИК е позволил гласуването на Румен Иванов Бозуков без да има право да бъде вписан под чертата и да има право да гласува в тази секция. За удостоверяване на самоличността си, лицето е представило само лична карта и Удостоверение за застъпник“, пише в жалбата на ГЕРБ.

От ГЕРБ – Сливен настояват Районната избирателна комисия да предприеме всички необходими мерки и да провери случая.

Пресцентър ПП ГЕРБ-Сливен