Избори

Доц. Тонев заедно с кандидати за народни представители от ПП-Сливен обсъдиха с медици проблемите в здравеопазването

309628457_184652860734777_7712289815350235818_n.jpg
Темата за здравеопазването е особено болезнена за региона ни. Болниците нямат персонал, нямат средства за реновиране и създаване на по-добри условия за пациентите.
Точно поради тази причина поканихме доц. Тонев, за да поставим началото на дискусията за здравеопазването в региона на Сливен, нужните реформи, програмата на "Продължаваме Промяната", съобщиха от пресцентъра на партията.
С доц. Тонев председател на Здравната комисия в 47-то Народно събрание представители от сливенската листа с кандидат-депутати са провели дискусионна среща в Сливен за проблемите на здравеопазването в национален и регионален план. Домакини на срещата са били кандидатите за народни представители Татяна Султанова и д-р Мария Ненчева.
"Бяха обсъдени различни казуси и проблеми с присъстващите медици на срещата. Поставен бе въпросът за недостига на медицински персонал в местните болници, ниското заплащане и какви мерки се предвиждат за задържането и привличането на медицинските сестри. Младите дентални лекари и ортодонти поставиха въпроса за подготовката и обучението на специалисти в тази област и други специалности – труден достъп за включване в процеса на специализация, липсата на възможности за модулно обучение на колегите извън София и др.", се казва още в прессъобщението.
Обсъден е бил въпросът за детската стоматологична грижа и неглижирането ѝ, липсата на достатъчна превенция, както и необходимост от информационни кампании за грижата за детските зъби, за нуждата от ранен специализиран ортодонтски преглед – пътна карта за бъдещото успешно лечение чрез ранна диагностика на проблемите в зародиш. Цените на лекарствата и избора на пациента на по-евтина алтернатива на предписан от лекар медикамент, ако хората не могат да си позволят. Още: ролята на фармацевтите в електронизирането на рецепти; пробойните, в които изтичат парите на данъкоплатците, вместо да отиват за реално и качествено здравеопазване; за някои управители на болници, които забогатяват на гърба на здравната система, на фона на ниското заплащане на колегите им; "Продължаваме Промяната" има разработена цялостна програма за реформиране на здравната система, която да обслужва качествено и навременно пациентите, а лекарите да се посветят на лечение на пациенти, а не на обслужване на институциите, които са ги затрупали с административна работа.
Доц. Тонев е представил част от програмата в най-наболелите сектори на здравеопазването, което е удовлетворило присъстващите медици, които на свой ред са помолили по-бързо да се случат тези реформи.
За качествено, достъпно и адекватно здравеопазване, от "Продължаваме Промяната" призовават за подкрепа с номер 9 в бюлетината на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!