Любопитно

Дамски маратонки – Защо тези обувки са култови?

gumenki.jpg

Сникърсите отдавна не са запазена територия само за господата или пък спортистите. Напуснаха игрищата, за да шестват по модните котешки пътечки на ревютата за хай-енд мода, съпровождат дамите, катерещи корпоративната стълба в кариерите си, обуват с абсолютно удобство в тон с града и природата еднакво успешно и добре. Нищо чудно, че ги носят всички - от политици, градинари, сладкари и целенасочени тийнове, до пощальони, секретари, фрийланс дигитални номади и хора на изкуството. Къде е скрита тайната им? Защо сникърсите са толкова популярни? Споделяме размисли по въпроса веднага.

История с предизвестено развитие

В началото на 20-ти век докато мъжете са на бойните полета в размирния свят, жените работят. В гардероба им навлизат и първите гуменки за отдих, които макар предлагани от много малко компании, намират място в живота на дамите, обичащи спорта и излетите. С времето дамите смело навлизат и в запазените за господата професии и тези процеси вървят ръка за ръка с присвояването както на бизнес костюмите, така и на сникърсите, които се радват на все по-добър прием. С времето, тези супер удобни обувки се превръщат в икона на поп културата, като за популярността им се грижат дами като Мерилин Монро и Одри Хепбърн, предали в последствие щафетата на други популярни лица като Мелани Грифит и Spice Girls.

Дръзки и с щипка бунт и непокорност

Може би именно дръзновението да обуеш обувките на мъжа, е в основата на тази велика кражба - заимстването на сникърсите от дамите. Те също заслужават удобство и свободата, да са обути по техния начин и правила - и просто си го взимат, както и с всичко друго в живота, което им хареса. Защо не? Никой и нищо не могат да попречат на дамите, отдадени на мисия. Защо вместо женствени обувки с ток, днес тя да не се порадва на полет през града и по всичките си безброй задачи, обута наистина удобно, но и модерно с чифт страхотни кецове? Нищо чудно, че те супер бързо са припознати и от хип-хопърите, както и от музикалните звезди от всякакви други жанрове.

Милениалите знаят най-добре

Сникърсите се превръщат в първи другар на късите дънкови якета познати като "сафари" и джинсите, любими на децата от края на 80-те и началото на 90-те. Гледали ли сте "Алф"? Всички от семейството носеха сникърси, Майкъл Джордън даде името си на една от най-култовите линии на любим бранд, а подписът на баскетболна легенда украси логото на едни от най-популярните кецове в света. Последните десетилетия маратонките са в абсолютен възход и продължават да трупат още и още фенове сред жените на всякаква възраст и с абсолютно всякакви професии и хобита по света. Удобни, в безкрайно много дизайни и визии, страхотни за съчетаване с цял куп любими облекла с изключение може би единствено на строго официалните тоалети, маратонките са неизменна част от дамския гардероб и сърце и са тук, за да останат.

Подайте чифт насам, моля!

Колко чифта маратонки има в гардероба ви? Подходящ модел за спорт, в бяло за носене и с елегантно облекло, шарени за върхово усмихнато настроение, култови гуменки за съчетаване с любимите ви летни рокли, високи и ниски, минималистични или пъстри и ярки, със спортна, елегантна или пък футуристична визия, маратонките са безкрайна модна вселена, готова да подаде на дамите чифт удобство с върхова визия, която отговаря на всичко, което искат. Открийте следващия си любим дизайн във физически магазини ССС или онлайн в платформата на компанията. Няколко клика – и пристигат при вас. Обуйте се добре, удобно, по вашия начин със сникърсите, които заслужавате и сякаш са създадени специално за вас.

Платена статия