България

Атанас Зафиров, БСП: Очакваме да бъде формирано споразумение

Атанас Зафиров

"Очакваме да бъде формирано споразумение, каква ще бъде формулата ще бъде уточнено допълнително. Трябва да е ясно какви ще бъдат приоритетите, които ще следва този кабинет. След това ще видим лицата, ще съберем колективния орган и ще вземем решение дали да го подкрепим или не", заяви в "Денят започва" по БНТ Атанас Зафиров, депутат от "БСП за България".

По думите му първият препъникамък би бил бюджетът.

"За БСП е важно кой ще подкрепи правителство на "Има такъв народ". Затова и ще проведем разговори с "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!". Преговорите с ИТН продължават, в следобедните часове предстоят разговори относно социалната политика", допълни Атанас Зафиров.

Според него това е едно позитивно начало.

"Ние сме удовлетворени, че ролята на БСП е оценена, без нас няма как да бъде сформирано правителство на промяната, работещо и устойчиво. Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото", коментира Атанас Зафиров.

По думите му БСП и "Има такъв народ" имат сходство във вижданията относно индексацията на пенсиите, болниците да не бъдат търговски дружества, здравната и образователната реформа, съдебната реформа - закриването на Специализирания съд и прокуратура. Разминаваме се относно демонополизацията в НЗОК, мажоритарните избори, субсидията на партиите, каза още Атанас Зафиров./ Източник: БНТ