Общество

Атанас Атанасов с медал от Националното състезание „Пътен полицай на годината 2023”

386883299_1280775965969448_1547658082867161186_n.jpg

Младши автоконтрольор Атанас Атанасов от сектор „Пътна полиция”-Сливен стана трети в дисциплина „Стрелба” на провелото се в края на миналата седмица в град Бургас състезание „Пътен полицай на годината 2023”.

Отборът на ОДМВР-Сливен бе воден от началника на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Илия Николов. При много трудни метеорологични условия пътните полицаи Атанас Атанасов и Галин Господинов премериха сили с 28 отбора от столицата и страната. Отборите се състезаваха в дисциплините „Теоретична подготовка“, „Оказване на първа долекарска помощ – теория и практика“, „Стрелба“, „Майсторско управление на автомобил“, „Майсторско управление на мотоциклет“ и „Практичен изпит по оказване на първа долекарска помощ“.

Сливенските пътни полицаи демонстрираха майсторско управление на автомобил и мотоциклет, но съвсем малко не им достигна да заемат челни позиции.

„Пътен полицай на годината 2023”  стана Марио Марков от отбора на ОДМВР-Габрово.

В индивидуалното класиране след него се наредиха Мартин Пасков от СДВР и Венцислав Свирецов от първия отбор на ОДМВР-Бургас.

Атанас Атанасов представи добре отбора в дисциплина „Стрелба” и стана трети. Наградите на победителите бяха връчени на тържествена церемония, на която присъстваха директорът на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, началникът на „Пътна полиция“, ГДНП комисар Димитър Мичев, директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов,  д-р Надежда Тодоровска от БЧК и Мария Лазарова от ДАБДП.