Общество

Сливенско дете с наградата на Фондация „Братя Мормареви“

награда (1).png

Една от най-престижните литературни награди за ученици „Бодлите на таралежите“ на Фондация „Братя Мормареви“ за 2021 година бе спечелена от Симона Василева от ППМГ „Добри Чинтулов“, Сливен. Симона бе отличена за разказа си "Година онлайн обучение или две", който представлява ироничен поглед към образованието в епидемичната обстановка. "Това е светът, който ни заобикаля в момента и аз реших да го представя в една по-забавна светлина, която, разбира се, да накара хората да се усмихнат и да им покаже, че винаги можем да се радваме на това, което имаме, макар и то да е малко", казва авторката.

Наградата на фондацията се дава за 15-а поредна година в две категории: есе и разказ. В състезанието участват ученици от цялата страна. Те сами избират темите за своите произведения.

Журито, което оцени творбите на младежите, беше в състав Здравка Евтимова, Алек Попов, Иво Сиромахов, Димитър Стоянович и Бойко Ламбовски. Наградите връчи Кънчо Стойчев – социолог и син на един от двамата "братя" Мормареви – Марко Стойчев.

На снимката: Алек Попов и Здравка Евтимова с победителите в конкурса (девойката до Алек Попов е Симона).