Общество

Сливенски огнеборци спасиха 20 декара трайни насаждания, 3 сгради и дърводелски цех след пожар в стърнища край с. Блатец

pozharna-pozharnikar-0227.jpg

Сливенски пожарникари са спасили 20 декара трайни насаждания, 3 сгради и дърводелски цех, след пожар, възникнал след запалване на две стърнища, намиращи се в землището на село Блатец. Произшествието е ликвидирано своевременно от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети. Сигналът е получен на 21 септември в 18,53 часа. Пожарът е ликвидиран в 20,20 часа с пожарна техника и ръчни средства.

 

На 23 септември, в 00,22 часа, е получен сигнал за пожар в частен имот на ул. „Сава Филаретов“ в град Сливен. Произшествието е възникнало в спомагателна постройка вследствие на късо съединение. Няма пострадали. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Унищожена е 5кв.м. покривна конструкция и 2 куб дърва за огрев. Спасена е сградата.

 

В дните от 21 до 23 септември екипи на РДПБЗН-Сливен са гасили 6 пожара, възникнали в сухи треви и отпадъци. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.