Първа копка на новата канализация на кв. "Речица" беше направена днес

Ръководство ВиК
20.07.2021 / 18:28

• Строителните дейности възлизат на над 20 милиона лева. Предвидено е те да продължат до края на декември 2023 година.

 

Символичното полагане на първата копка по изграждането на канализационната мрежа на квартал Речица – Сливен се състоя днес. Обектът, който предвижда „Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. Речица“, е един от четирите основни дяла по големия европейски проект на сливенския воден оператор – за „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура на агломерациите с над 10 000 души население, обслужвани от „ВиК – Сливен.

 

След едно така дълго очакване, в кв. „Речица“ ще бъде изградена 22 км канализация за отпадъчни води, 10 км канализация за дъждовни води, близо 5 км нови водопроводи, както и част от главните водопроводни клонове в квартала. За да може отпадъчните води да стигнат до градската пречиствателна станция, за кв. Речица ще бъдат изградени канална помпена станция и тласкателен колектор до градската пречиствателна станция Самуилово.

 

Строителните дейности възлизат на над 20 милиона лева. Предвидено е те да продължат до края на декември 2023 година.

 

Церемонията по полагане на първата копка на реконструкцията и изграждането на водопроводната и канализационна мрежа на кв. „Речица“ откри управителят на „ВиК – Сливен“ инж. Севдалин Рашев. Той изказа благодарност на всички експерти, специалисти и служители на водното дружество, за професионализма и вложените много усилия в различните етапи по подготовката на документацията и стартирането на дейностите в обекта на кв. Речица.

 

Инж. Рашев благодари за съдействието и на община Сливен и областната администрация, оценили важността на проекта в неговата цялост и за благоустрояването на кв. Речица.

 

Зам.-кметът Камен Костов поздрави „В и К Сливен“ и жителите на квартала със стартирането на този така важен за подобряването и модернизирането на инфраструктурата проект.

 

Зам.-областният управител Антоний Андонов пожела на добър час на проекта и изрази надежда, че след определеното време речичанци ще могат да се поздравят с неговото благополучно завършване.

 

Водосвет за здраве, благополучие и успешно приключване на проекта извърши отец Иван.

 

Зам.-областният управител Антоний Андонов и шефът на „ВиК – Сливен“ инж. Севдалин Рашев счупиха бутилка шампанско в греблото на багера, с който започват строителните дейности. Двамата, заедно със зам.-кмета Камен Костов, направиха символичната първа копка на обекта.

Още снимки от новината

Първа копка
Първа копка на новата канализация на кв. "Речица" беше направена днес
Първа копка на новата канализация на кв. "Речица" беше направена днес
Отец Иван Водосвет
Инж. Севдалин Рашев
Зам.-кметът Камен Костов
Зам.областният управител Антоний Андонов
гости

 

 

Свързани новини

Снимки: БТА
30.07.2021 / 13:28

Могилата край новозагорското село Караново трябва да се превърне в музей. Това заяви днес министърът на културата проф. Велислав Минеков, който инспектира заедно...

..................................................
30.07.2021 / 11:41

С Постановление №225 от 12 юли 2021г. /Обн. ДВ. бр.59 от 16 юли 2021г./ са направени промени в Наредбата за медицинската експертиза и в Правилника за устройството и...

Снимки: ДПП"Сините камъни"
30.07.2021 / 11:27

Бял щъркел (Ciconia ciconia) и Кукумявка (Athene noctua) са транспортирани до административната сграда на Дирекция на природен парк "Сините камъни" от служители на...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев