15-годишно момиче почина при преглед на скенер в Областната болница в Сливен, назначена е проверка

МБАЛ"Д-р Иван Селимински"-Сливен
21.06.2021 / 21:43

15-годишно момиче е починало в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта, предаде БНР.

 

Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението.

 

Според родителите на 15-годишната Зейнеб, тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата.

 

„И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми“, каза бащата.

 

Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане“.

 

„Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая момичето е починало на масата на скенера“, обясни д-р Бъчварова.

 

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата, обяви резултатите от вътрешната проверка.

 

„Няколко пъти момичето е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-и юни е имало влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера“, заяви той.

 

Зам.-директорът каза още, че се очакват резултатите от аутопсията.

 

„Проблемът е бил от това, че 15-годишно момиче е тежало 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“, уточни д-р Хрисантов.

 

Очаква се по случая да бъде направен медицински одит.

 

Свързани новини

Снимки: БТА
30.07.2021 / 13:28

Могилата край новозагорското село Караново трябва да се превърне в музей. Това заяви днес министърът на културата проф. Велислав Минеков, който инспектира заедно...

..................................................
30.07.2021 / 11:41

С Постановление №225 от 12 юли 2021г. /Обн. ДВ. бр.59 от 16 юли 2021г./ са направени промени в Наредбата за медицинската експертиза и в Правилника за устройството и...

Снимки: ДПП"Сините камъни"
30.07.2021 / 11:27

Бял щъркел (Ciconia ciconia) и Кукумявка (Athene noctua) са транспортирани до административната сграда на Дирекция на природен парк "Сините камъни" от служители на...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев