Отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен зае четвърто място в оспорвано състезание

Отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен зае четвърто място в оспорвано състезание
21.06.2021 / 17:00

На 18 и 19 юни 2021 г. в гр. София отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен участва в национален турнир „Дебати за климата“ на фондация „ЕкоОбщност“. Най-добрите ученически отбори от цялата страна се срещаха и защитаваха своите доводи „за“ и „против“ различни теми от глобално естество.

 

Състезанието е част от международния проект „Климат на промяна“, насочен към засилване на познанията и въвличане на младите хора в проблемите, породени от климатичните промени, и разгласяване на начините, по които всеки може да помогне за ограничаване на техните последствия, засягащи особено силно страните от Южната част на света. То се организира в общо 13 държави от ЕС по правилата на италианския формат „Exponi le tue idee“. В „Дебати за климата“ се включиха близо 30 училища и клубове от България.

 

Някои от темите, по които се дебатираше бяха: „Нискобюджетният туризъм следва да се подкрепя“, „Демографски контрол – да или не?“, „Въглищните електроцентрали трябва да се закрият“.

 

В оспорваното състезание нашият отбор в състав: капитан - Бояна Баева, Тома Стефанов, Пламена Недева и подкрепящи: Алекс Карабаджаков, Стефани Топалова и Мариян Желязков се класира на четвърто място на финалния турнир на английски език.

 

Да дебатираш по трудните глобални теми на света на английски език се изискват освен отлични езикови и ораторски умения и отлична обща култура, умения за критично мислене и аргументация, умения за решаване на проблеми и предлагане на визия за бъдещето. Тези и други граждански компетентности, младежите развиват в Клуба по дебати и по проектен мениджмънт при Младежки дом - Сливен.

 

Ръководител на клубовете е Анелия Иванова, а те ще работят и през лятната ваканция.

 

„Искрено благодарим на всеки един от младежите в отбора на клуб по дебати „Туида“ за неуморната работа и прекрасното представяне! Гордеем се с вас!“ , заяви Пламена Петкова- Директор на Младежки дом - Сливен.

Още снимки от новината

..................................................
..................................................
..................................................
..................................................

 

 

Свързани новини

Снимки: БТА
30.07.2021 / 13:28

Могилата край новозагорското село Караново трябва да се превърне в музей. Това заяви днес министърът на културата проф. Велислав Минеков, който инспектира заедно...

..................................................
30.07.2021 / 11:41

С Постановление №225 от 12 юли 2021г. /Обн. ДВ. бр.59 от 16 юли 2021г./ са направени промени в Наредбата за медицинската експертиза и в Правилника за устройството и...

Снимки: ДПП"Сините камъни"
30.07.2021 / 11:27

Бял щъркел (Ciconia ciconia) и Кукумявка (Athene noctua) са транспортирани до административната сграда на Дирекция на природен парк "Сините камъни" от служители на...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев