Минчо Афузов: Радвам се, че Сливен запази водещите си позиции във винопроизводството

Минчо Афузов: Радвам се, че Сливен запази водещите си позиции във винопроизводството
10.06.2021 / 19:18

30-годишнината от своето създаване отбеляза „Домейн Бойар“ с винен тур и атрактивен артистичен проект. Компанията, собственик на сливенската изба „Сините скали“ и на бутиковата изба в новозагорското село Кортен, покани на празничното събитие партньори и ръководители на институции от града и страната. Гост бе областният управител Минчо Афузов. „В Сливен преди повече от век е създадена първата голяма лозаро-винарска кооперация „Шевка“ в страната ни. В момента в Източнотракийската низина се отглеждат близо 50 процента от българските лозя. В област Сливен има над 56 000 дка винени сортове лозя. Преработката на грозде и винопроизводството преживяха нелеки времена. Но традициите са живи. И аз, като областен управител, съм радостен, че един от големите винопроизводители има принос за това“, каза областният управител.

 

На празника си „Домейн Бойар“ показа на своите гости как се произвеждат висококачествени български вина, познати на пазарите на четири континента. Изп.директор Евгени Харамлийски разказа историята на компанията и въведените иновации. Той заяви, че в условията на глобална криза са достигнати обороти от близо 20 млн.лева през м.г. Бе представен и проект на световноизвестния наш графити артист Станислав Трифонов – Насимо. Домакините заявиха, че изрисуваните 11 индустриални съдове за вино в избата са сред най-големите европейски проекти.

 

Гости на събитието бяха още областният управител на област Ямбол Георги Чалъков и кметът на община Сливен Стефан Радев.

Още снимки от новината

Георгиеви
..................................................

 

 

Свързани новини

МБАЛ"Д-р Иван Селимински"-Сливен
21.06.2021 / 21:43

15-годишно момиче е починало в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които...

Отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен зае четвърто място в оспорвано състезание
21.06.2021 / 17:00

На 18 и 19 юни 2021 г. в гр. София отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен участва в национален турнир „Дебати за климата“ на фондация...

Снимка: Архив на Областна управа
21.06.2021 / 16:18

На 22 юни от 11 часа в областната администрация ще бъде връчена наградата "Златно сърце", която се присъжда за благородни постъпки на деца и ученици.

Отличието -...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев