МЦ”Лайф –Сливен”ООД: Преоткрийте Гърция и Турция с безпроблемно пътуване

МЦ”Лайф –Сливен”ООД: Преоткрийте Гърция и Турция с безпроблемно пътуване
10.06.2021 / 12:12

Властите в Турция обявиха, че е възможно на тяхна територия да се допускат лица с отрицателен бърз антигенен тест. Досега това беше възможно само чрез PCR тест или ваксина.

 

Какво представлява този тест?

 

Бързият антигенен тест служи за доказване / отхвърляне на SARS-CoV-2 в секрет от носа. Резултатът става готов след 20 минути и се съобщава на място като положителен или отрицателен. При негативен резултат пътуването е възможно. Разбира се, предоставяме и потребителско име и парола за онлайн проверка на Вашето изследване в сайта ни: www.bodylab-bg.com

 

Валидността на теста е 48 часа от момента на издаването му.

 

МЦ”Лайф” издава официален сертификат на английски език за антигенния тест, който ще Ви послужи пред граничните власти. За децата над 6 години също се изисква тест.

 

От 15 юни Гърция също въвежда тази възможност, но добавя и допълнително изискване. Към резултатът на български език, всеки гражданин трябва да принтира и цифров сертификат за пътуване чрез националната система www.his.bg.

 

Сборно двата документа / негативен антиген тест + цифров сертификат / ще важат като „пропуск” за преминаване на българо –гръцката граница. Гръцките власти ще приемат антигенния тест, само ако е качен в системата за цифрови сертификати.

 

В заключение МЦ”Лайф” остава на Ваше разположение при извършване на медицинско изследване за отпадане на 10 – дневната карантина, която граничните власти налагат на всички граждани влизащи на територията на Република България.

 

Това става отново чрез негативен резултат на бърз антигенен тест, извършен в нашата вирусологична лаборатория.

 

След преминаване на съответния граничния пункт, гражданите са задължени да изпратят в рамките на 24 часа негативния си резултат на имейла на съответното РЗИ наложило карантината.

 

Напомняме, че Вирусологичната лаборатория на МЦ”Лайф” работи всеки ден, вкл. събота и неделя, както и на всички официални празници.

 

РАБОТЕН ГРАФИК:

 

* От понеделник до петък от 7.30 до 18.00 ч.

* Събота и неделя от 08.00 до 14.00 ч.

 

Oчакваме Ви на адрес: гр. Сливен ул.”Лъдженска” 5 / точно срещу Централната приемна на МДЛ”Бодилаб” към МЦ”Лайф”гр. Сливен/

 

Телефони за връзка: 0877/02-84-74 , както и 044/64-00-77

 

П.С.: Информацията от статията е валидна спрямо датата на публикуване и е възможно да претърпи промяна ако граничните и здравните власти въведат нови изисквания.

 

Свързани новини

МБАЛ"Д-р Иван Селимински"-Сливен
21.06.2021 / 21:43

15-годишно момиче е починало в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които...

Отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен зае четвърто място в оспорвано състезание
21.06.2021 / 17:00

На 18 и 19 юни 2021 г. в гр. София отборът на клуб по дебати „Туида“ при Младежки дом - Сливен участва в национален турнир „Дебати за климата“ на фондация...

Снимка: Архив на Областна управа
21.06.2021 / 16:18

На 22 юни от 11 часа в областната администрация ще бъде връчена наградата "Златно сърце", която се присъжда за благородни постъпки на деца и ученици.

Отличието -...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев