Специализирана операция по битова престъпност в малките населени места на община Нова Загора

Специализирана операция по битова престъпност в малките населени места на община Нова Загора
29.04.2021 / 09:57

Нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа и нарушения на Закона за движение по пътищата са установени по време на специализирана операция по битова престъпност в малките населени места на община Нова Загора. Акцията е проведена на 28 април с участието на Зонално жандармерийско управление – Бургас под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията са установени три случая на нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа в село Караново. Извършени са проверки на адреси в селото, като в три от тях са констатирани технически изменения, които позволяват некоректно отчитане на потребената вода. По случаите в РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

Екипи на РУ-Нова Загора и жандармерия са установили водач на лек автомобил, употребил алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена в 16,45 часа, в района на кооперативния пазар в града. Спрян е лек автомобил „Тойота Хайлукс“, управляван от водач на 48 години от град Нова Загора. Пробата е показала положителен резултат – 1,48 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Проверени са селскостопански, търговски и други обекти.

Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Свързани новини

..................................................
11.05.2021 / 17:14

За пореден вандалски акт на спирка на градския транспорт съобщиха от Общинско предприятие „Озеленяване“. Съоръжението се намира в кв. „Даме Груев“ 11....

..................................................
11.05.2021 / 16:11

Над 200 ученици от първи и втори клас от СУ „Константин Константинов“ в Сливен днес положиха Клетва на първокласника. Заради сложната обстановка миналата година,...

Презентация
11.05.2021 / 13:04

Конкурс за детска рисунка на тема: „Алкохолът-скритият враг на здравето“ беше проведен сред ученици от третите класове на Средно училище „Константин...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев