Поздравление на кмета на Община Котел Коста Каранашев по случай 3 март

Коста Каранашев
03.03.2021 / 10:40

Уважаеми съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Националния празник на Република България - 3 март и 143-годишнината от Освобождението!

 

Трети март е денят, в който се прекланяме пред паметта и подвига на хиляди българи – хъшове, хайдути, четници, революционери, знайни и незнайни герои, воювали за нашата свобода и достойно бъдеще. Нека на този паметен ден, сведем глави и се поклоним пред хората, запалили огъня на националното ни пробуждане и възраждане, пред книжовниците и будителите, съхранили духовното ни богатство, историческа памет и национално достойнство.

 

Освобождението дойде със себеотрицанието и подвига на руските, белоруските, украинските, финските воини, воините от много други националности и нашите храбри опълченци – освободители, за които Свободата на Отечеството винаги е била над всичко.

 

Днес, 143 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека знаем, че жертвата им е била за нас, за нашето свободно и достойно настояще.

Трети март не е само национален празник. Той ни дава самочувствие на един свободен народ, но и ни задължава да бъдем силни и задружни в днешните трудни времена. Трябва да сме горди с миналото си, но и да даваме много повече, за да градим бъдещето си.

 

Пожелавам Ви празнично настроение, здраве и много успехи в личния живот и семейството и да не забравяме, че само от всички нас зависи просперитета на град Котел и на селищата в общината.

 

Честит Национален празник!

 

Коста Каранашев,

 

Кмет на Община Котел

 

Свързани новини

 Дейвид Фишеров (Клуб „100 войводи“ Сливен) със сребро в изтласкването на европейското в Москва
10.04.2021 / 15:49

България продължава невероятната си серия от отличия във всеки от дните, в които има участник на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в...

коронавирус
10.04.2021 / 10:42

Спад със 154 на новите случаи на коронавирус, отчита Националната информационна система. Доказаните случаи за последните 24 часа са 2803.

 

Общият брой на потвърдените...

Млада двойка французи останаха очаровани от Сливенския край и местното гостоприемство
09.04.2021 / 17:18

Млада двойка французи останаха възхитени от Сливенския край и местното гостоприемство. Камий и Жулиен са професионални музиканти от град Поатие, Франция. Тя свири...

 

Copyright © 2008-2021 Наблюдател | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев